Starity

Rupert Grint rénszarvasokkal dolgozott

2012. április 11. 18:06   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A belfasti színész nemrég a március 9-én megjelent, új filmjének forgatási emlékeiről nyilatkozott egy interjúban arról, hogy több jelenetben dolgozott együtt rénszarvasokkal, amik csordába rendeződtek, és feldúlták a díszletet.

hirdetés
Rupert Grint rénszarvasokkal dolgozott

Rupert a múlt hónapban megjelent második világháborús drámájának forgatásával kapcsolatban nyilatkozott egy interjúban arról, hogy a norvég-angol nyelvű, igaz történeten alapuló történelmi filmben karaktere liverpooli akcentust vesz fel, és norvégul is beszél benne. A színész elmondása szerint a rendező nem követelte meg ezt tőle, de egyeztetvén vele, belevágott az akcentus és a nyelv alapjainak elsajátításába.

„A liverpooli akcentus nehéz, nagyon gyorsan beszélnek, olyan, mintha 20 szót mondanának másodpercenként. Nekem kicsit agresszívnak tűnik az akcentus, ezért is javasoltam a stáb tagjainak, hogy gondolják át.”

A Harry Potter sztárja bevallotta, hogy a norvég nyelv megtanulása nagyobb problémát jelentett, kihívást látott a feladatban, és kitartásának köszönhetően bátran használta az új nyelvet német és norvég kollégái előtt, ami mellesleg nem is lett tökéletes, de erre nem is volt szükség, hiszen filmbéli karaktere, Robert Smith egy erőszakos és kissé idegbeteg liverpooli pilóta.

Forgatási emlékei közt azt is felemlegette a sztár, amikor Svédországban forgattak néhány jelenetet, rénszarvasokkal. Szerinte addig aranyosak, míg nem lesz belőlük egy csorda, mert saját szemével tapasztalta, hogy milyen érzés is ez.

„Tudtam, hogy veszélyesek, ha összeeresztik őket. Százat engedtek oda a többi százhoz. Mindig féltem tőlük, és a szemem sarkából figyeltem őket, de nem támadott meg egy sem. Viszont láttam egy jávorszarvast, és nem tetszett, ahogyan az rám nézett.”

A rénszarvasok a kamera előtt jól viselkedtek, ám a forgatási szünetekben a stáb többi tagját elkergették a helyszínről, ekkor a színészeket egy szállodában helyezték el ideiglenesen, hogy addig se fagyoskodjanak a -10 fokos hidegben.

A film egyébként eddig csak Norvégiában volt látható, egyelőre semmi hivatalos infó nincs arról, hogy mikor jelenik meg máshol. Egyébként Rupert új filmjét, a The Beach Boys nevű bandáról készülő filmet, melynek címe The Drummer, júliusban kezdi forgatni Vera Farmiga, Chloë Grace Moretz és Aaron Eckhart mellett.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek