Starity

Film készül Walt Disney-ről

2012. április 12. 15:03   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Saving Mr. Banks című filmben láthatjuk majd, hogyan sikerült Disneynek 14 év győzködés után megszerezni a Mary Poppins könyv megfilmesítésének jogát. A drámában az írónőt arrogánsnak és csapnivaló anyának állítják be, Walt Disneyt pedig hazugnak.

hirdetés
Film készül Walt Disney-ről

Mindenki hallott már Mary Poppinsról, olvasta a könyvet vagy látta a filmet. Az 1964-es film öt Oscar-díjat zsebelt be, és sok kritikus tetszését elnyerte, ám hosszú volt az út a sikerig. Ezt a drámai eseményekkel teli időszakot viszik vászonra egy nagy amerikai filmben.

Az ausztrál írónő élete legsikeresebb remekművét óvta mindentől és mindenkitől, sorra utasított vissza minden ajánlatot, nem engedte sem a film-, sem a musicalváltozat elkészítését, ám Walt Disney is megkörnyékezte egy nagyon jó ajánlattal, amire nagyon sokáig nemet mondott. A neves rajzfilmgyáros 14 éven keresztül próbálta Pamela áldását kérni a projektre, aminek eredményeként 1964-ben elkészült a filmfeldolgozás, ami óriási sikereket ért el, ám ez nem vigasztalta meg Pamelát, aki élete legnagyobb hibájának tartotta azt, hogy beadta a derekát.

Összevesztek, és a film premierjére is alig akart elmenni Travers, aki azelőtt már látta a kész verziót, és sírva fakadt bánatában. Legnagyobb szívfájdalma az volt, hogy a megegyezéssel ellentétben rajzfilmes jelenetek is készültek, pedig külön kérte, hogy ne tegyék, szerinte tönkretették Mary igazi karakterét is. Nem örült a színészgárdának sem, főleg Julie Andrews beválogatása miatt haragudott, mert meggyőződése volt, hogy Julie túl csinos volt a szerepre, nem tetszett neki különösebben, ahogyan Maryt szebb nővé tették, mint az a könyvben volt. Annak ellenére, hogy Julie alakítását szupernek találta, a film rendezésében is talált kivetnivalót. Pamela sokszor a forgatásra is bement, és hangot adott nemtetszésének, ha valamit nem úgy csináltak, ahogyan ő abban megegyezett Disney-vel. Látjuk majd, ahogyan a nő kiborul, amiért fantasyfilmet készítettek könyvéből, és hagyták elveszni a varázslatot a műből. Disney és az írónő magánéletébe is bepillantást nyerhetünk. Míg Disney a hírnév árnyoldalával küzd, Pamela örökbe fogad egy gyereket Írországból, és gyökerestől megváltozik az élete, összekeveredik a magánélete (amelyben egy kiállhatatlan és undok édesanya), valamint karrierje.

Az alapokat (állítólag) régről megmaradt interjúkból és még élő, Pamelához közel álló emberek véleményéből szerezték.

A napokban megjelent hírek szerint Tom Hanks fogja alakítani Waltot, és Emma Thompsont kérték fel a híres ausztrál írónő karakterének megformálására, ám ő még nem cáfolta vagy erősítette meg a hírt. Eddig Meryl Streep neve merült fel, ám ő nemet mondott a projektre. Állítólag Sir Cameron Mackintosh is szerepet kap a filmben, aki az egyetlen rendező, akinek színházi darabjára áldását adta, és csakis azzal a feltétellel, hogy amerikai ember nem dolgozhatott a darabban. Cameron valószínűleg önmagát alakítja majd. A dolog érdekessége, hogy a Disney készíti a filmet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek