Starity

J. K. Rowling mesélt új könyvéről

2012. április 13. 00:12   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Harry Potter sikersorozat írója ma hozta nyilvánosságra, hogy miről szól következő műve. A regény felnőtteknek készült fekete komédia lesz, ami a The Casual Vacancy címet kapta.

hirdetés
J. K. Rowling mesélt új könyvéről

The Casual Vacancy névre elkeresztelt regény J. K. Rowling első felnőtteknek szóló műve, ami teljesen más lesz, mint a Harry Potter – ígéri az írónő.

A mai napon hivatalos közleményt adott ki, amelyben elárulta, hogy a Little, Brown and Company jóvoltából szeptember 27-én jelenik meg új könyve, angol nyelven (egyelőre), az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban is, e-book és audió, illetve CD formájában is le lehet majd tölteni.

„Mikor a 40-es évei végében járó Barry Fairweather váratlanul meghal, Pagford városka lakóit sokkolja a halál híre. Pagford egy látszólagosan idilli angol város, macskaköves utakkal, kisebb boltokkal és egy régi apátság romjaival, de háború dúl a falak között. Gazdagok a szegények ellen, tinédzserek harcolnak nap mint nap szüleikkel szemben, feleségek vesznek össze férfjeikkel, a tanárok a diákok agyára mennek, és fordítva ... Pagford nem az, aminek első látásra tűnik.”

A 480 oldalas mű politikai fekete komédia lesz. Ez sok embert meglepett, többek közt Jon Howellst, a könyvkiadó szóvivőjét is.

„A történetet olvasván meglepődtem. A Harry Potter-könyvek sikerei miatt soha nem adott ki ennyi információt az újabb művéről. Krimi vagy misztikus regényt vártunk tőle, de teljesen meglepett mindannyiunkat.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek