Starity

A tíz legprofitálóbb tévéműsor

2012. április 16. 07:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Forbes magazin elkészítette a legjövedelmezőbb műsorok listáját, amelyben helyet kapott a Glee, az American Idol és a Született feleségek is.

hirdetés
A tíz legprofitálóbb tévéműsor

A Forbes emberei ezúttal a tíz legprofitálóbb tévéműsorokról állítottak össze egy listát, amelyben górcső alá vették azokat, melyek több milliókat kaszálnak mindössze húsz vagy negyven perc alatt. Ezek némelyike szórakoztatóműsor, mint az American Idol, de természetesen szitkom- és drámasorozat is megtalálható köztük.

Mint kiderült, a legjövedelmezőbb a fent említett tehetségkutató, amely ugyan veszített népszerűségéből, még mindig hat és fél millió dollárt hoz a konyhára minden egyes félórában. Ezt követi a sorban az X Factor, ami nem rendelkezik azzal a húszmillió nézővel, amelyet Simon Cowell remélt, mégis öt és fél milliót jelent félóránként. A dobogó harmadik fokán az a Két pasi meg egy kicsi áll, amely elveszítette a főszereplőjét, válságos helyzetbe került, majd Ashton Kutcherrel az oldalán valamennyire ismét fellendült a népszerűsége. A műsor még így is három és fél millió dollárt hoz minden egyes epizód alkalmával.

Az összeállításban helyet kapott még a Glee, a Grace klinika, a Született feleségek és az Agymenők is, amelyek több mint kétmillióval teszik gazdagabbá a stábot.

10. Modern család (2,13 millió dollár)
9. Mad Love (2,59 millió dollár)
8. Agymenők (2,75 millió dollár)
7. Született feleségek (2,61 millió dollár)
6. Dancing with the Stars (2,72 millió dollár)
5. Grace klinika (2,75 millió dollár)
4. Glee (2,8 millió dollár)
3. Két pasi meg egy kicsi (3,24 millió dollár)
2. X Factor (5,5 millió dollár)
1. American Idol (6,64 millió dollár)

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek