Starity

Nyolc dal a fiatalságról

2012. április 23. 10:10   |   Szerző: mayaa.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Korai éveiben általában mindenki idősebb szeretne lenni, ám később rájövünk, hogy a fiatalság múlandó, ezért kell minden pillanatát kiélvezni. Egy csokorba szedtük az elmúlt idők nagy sikerű számait, amik a fiatalságról és a felhőtlen jókedvről szólnak.

hirdetés
Nyolc dal a fiatalságról
Fotó: photostock / freedigitalphotos.net

Sajnos a fiatalság múlandó, ezért kell kihasználni minden pillanatát, amíg azok vagyunk. Ezt a legnagyobb sztárok is tudják, ezért előszeretettel készítik az örök fiatalságról szóló dalaikat, amik nem mellesleg a legnagyobb slágerekké is váltak.

Katy Perry egyik legsikeresebb száma egyértelműen a Teenage Dream, amely a legutóbbi nagylemezének névadó dala is egyben. Katy a tiniálmot éli újra, bulizik a barátaival, és természetesen szerelemben is része lesz. A klip 2010. augusztus 10-én került fel a YouTube-ra, és már csaknem százmillióan nézték meg.

Natasha Bedingfieldet Unwritten című dalával egyből megismerte és megszerette a világ. Következő évben felkerült a legsikeresebb dalok listájára, sőt még Grammy-díjra is jelölték a Legjobb vokális női elõadó kategóriában, valamint rengeteg film betétdalaként is hallhatjuk. Natasha a dalban arról énekel, hogy éld az életed, és hogy a sorsod kiszámíthatatlan.

A countryhercegnő, Taylor Swift a gimi első napjáról, az első randiról, az első csókról és az első csalódásról is énekel a Fifteen című nótában. A dal elején a tizenötéves tinilány naivan vág neki a középiskolás éveinek, ám egy szerelmi csalódás után már bölcsebb fejjel látja a dolgokat, mint előtte. A dal 2008-ben jelent meg először Taylor Fearless című nagylemezén, a klip pedig 2009 novemberében debütált a YouTube-on.

A két rapper, Wiz Khalifa és Snoop Dogg Bruno Mars közreműködésével megalkották a Young, Wild and Free című számot, amit jelenleg is előszeretettel játszanak a zenetévék, hiszen a dal nagyon fülbemászó, és a hozzá készült klip is a vidámságot sugározza. A fiúk a fiatalságról, jókedvről és a felhőtlen kamaszévekről énekelnek, a klipben pedig visszatekintenek a gimis időkre, amikor minden csínytevésből kivették a részüket.

A fun. nevű együttes dala szintén a fiatalságról szól, hogy évezzük ki minden pillanatát, és szórakozzunk. A New York-i csapat minden bizonnyal eddigi legsikeresebb dala, ugyanis a szám már negyedik hete vezeti a Billboard Hot 100-as listáját, és az eddigi adatok szerint ez 2012 eddigi legnagyobb példányban eladott felvétele.

Travie McCoy is a fiatalság és a bulizás témáját választotta We'll Be Alright című dalához. A klip sem lehetett volna másmilyen, hiszen Travie-val és barátaival egy fergeteges házibuliba csöppenhetünk, ahol minden megvan, ami egy ilyen partihoz kell: jó társaság, jó zene, ugrálómatracok, valamint az ehhez kellő fiatalos őrültség.

Flo Rida és az ausztál énekesnő, Sia közös száma, a Wild Ones szintén a felhőtlen bulizásról, a jókedvről és a bolondozásról szól. A klip is ezt a hangulatot adja vissza, hiszen ejtőernyőzés, különféle járműveken való száguldozás dögös lányokkal, és természetesen az elmaradhatatlan parti jellemzi a rapper legújabb klipjét.

És íme, egy klasszikus dal, ami talán az elmúlt idők legsikeresebb fiatalság-himnusza lett. Az német szintipop együttes, az Alphaville 1984-es Forever Young című slágere az azonos nevű lemezük debütáló dala, ami a mai napig az egyik legsikeresebb fiatalságról szóló dal, olyannyira, hogy többek közt Jay-Z és a mostanában felkapott brit fiúcsapat, a One Direction is feldolgozta.


Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek