Starity

Legyen olyan fülbevalód, ami passzol hozzád!

2012. május 12. 11:11   |   Szerző: WhiteRosee

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hozzád való fülbevalót akarsz? A fejformát nem csak hajhoz lehet igazítani, de fülbevalóhoz is és a hajszíned, bőrtónusod és külsőségek is számítanak.

hirdetés
Legyen olyan fülbevalód, ami passzol hozzád!

Az arcformákat már korábbi cikkünkben megtárgyaltuk, és akárcsak a hajválasztásban, a fülbevaló kiválasztásánál is figyelembe kell venned, hogy kerek, ovális, szögletes, hosszúkás, szív- vagy gyémántalakú.

Ezen kívül a hajszíned, a testméreted, a bőröd tónusa és a ruhád is befolyással van a fülbevalókra.

Kerek arc

Akkor kerek az arcformád, ha arcodnak a szélessége és magassága is nagyjából megegyezik. Amiket érdemes elkerülnöd: pici körformájú fülbevaló, mert arcodra nagyobb kerekebb hatást tesz. A karika fülbevaló nem annyira passzol az arcodhoz és a kerek formájúak sem. Valamint még a túl sok kört és golyót is felejtsd el! Ami igazán jól áll, a csepp alakú vagy hosszúkás formájú fülbevaló, mivel a fejedet hosszítja és vékonyítja arcod. Amit még lehet ajánlani, ovális vagy kocka alakú fülbevalók.

Szív alakú arc

Ha állad hegyes és hosszú, a homlokod magas és széles, akkor lehet mondani, hogy ilyen arcvonásaid vannak. A legelőnyösebb fülbevalók azok, amik alul szélesednek: pl. csepp, csillár vagy a háromszög. Ezen kívól az ovális és kerek is passzol az arcodhoz, mindaddig amíg lefele szélesednek. A piramis az, ami a legjobban passzol hozzád. Jobb, ha elkerülöd a rövid szívformájú fülbevalókat.

Gyémánt alakú arc

Ha határozottan széles az arccsontod, de a homlokod és állad keskenyebb, akkor neked valószínűleg gyémánt alakú arcod lehet. Az egyenes és görbe fülbevalók egészen jól állnak. Amiket jobb, ha elkerülsz, az a vastag és keretes fülbevalók, amit viszont egyértelműen ki kell próbálnod, az a karika vagy hosszú, vékony vagy hullámos fülbevalók.

Szögletes arc

Ha állkapcsod leginkább kiugró szögletes formát mutat, akkor szögletes az arcod. Ehhez szinte minden jól áll, ami lágyítja az arcvonásaid, de a szögletes fülbevalókat el kell kerülni. Arcodnak tökéletesen áll a spirálos, hosszúkás vagy könycsepp alakú ékszer. Vigyázz a kerek fülbevalókkal, kerüld a nagy kerekeket, és inkább válasz olyat, ami nem ér az állkapocscsontodig. A nagyon hosszú fülbevalók nem állnak jól neked, mert az arcod nevetségesen kicsivé tudják varázsolni.

Ovális arc

Neked nincs mire panaszkodni, arcodhoz szinte minden fülbevaló stílusosan mutat. A kis kerektől a hosszúkás, óriásfülbevalóig minden jól mutat és a kerek, szögletes formák is jól állnak.

Hosszú arc

Ha már túlzottan hosszú az arcod, ami már eltér az oválistól akkor neked, ügyelni kell arra, hogy az arcodra kisebbítő hatást keltsenek az ékszerek. A rombusz, a fejedhez közel álló kerek fülbevaló, egy rövid csepp alakú fülbevaló csodákra képes. Mivel az arcod lehet kifejezetten nagy, így kissé be kell tölteni körülötte a teret. Ügyelj arra, hogy sose válasz nagy, eltérő fülbevalókat, mert csak az arcod méretét növelik.

Fordított háromszög

Eléggé ritka fejforma. Széles homlok és keskeny áll jellemző rá.H asonló a szívhez, bár itt a homlok szélesebb és kockásabb benyomást kellt. Jól állnak a lágyabb vonású fülbevalók, amelyek lefelé szélesednek. Pl: csillár, könnycsepp. De még egy háztető alakú fülbevaló is kiemeli arcod vonalát.

A hajszín nem a legmeghatározóbb dolog, de ügyeljünk arra, hogy ne olvadjon bele a hajszínünkbe a kiválasztot fülbevaló.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek