Starity

Kokainhoz hasonló függőséget okoz a jégkrém

2012. április 24. 10:10   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hűsítő élvezet lenne az új könnyű drog? Egy nemrégiben elvégzett kutatás szerint a jégkrém legalább akkora függőséget okozhat, mint a kokain.

hirdetés
Kokainhoz hasonló függőséget okoz a jégkrém

A sóvárgás a fagylalt és jégkrém után veszélyes lehet – állítják a kutatók, az emberi agy ugyanis úgy viselkedik a fagyos élvezet elfogyasztása után, mint a drogfüggőké.

Egy új tanulmány szerint, amelyet az American Journal of Clinical Nutrition tett közzé, kimutatta, hogy azok, akik rendszeresen esznek jégkrémet, az idő előrehaladtával egyre többet és többet akarnak, így hatása leginkább a kokainéhoz hasonlít.

Dr Kyle Burger, a kutatás társírója elmagyarázta, hogy az étel olyan magas cukortartalmú összetevőket tartalmaz, amelyek serkentik az agyat, és vágyat keltenek iránta, miután ürülni kezdenek a szervezetből.

„Ez a minta többnyire a kábítószer-fogyasztóknál vehető észre, akik minél többször használnak egy-egy drogfélét, annál kevésbé érzik a hatását. Egy ideig kielégüléshez vezet, viszont az egyszeri adag folyamatos növelése előbb-utóbb káros hatásokban fog megmutatkozni a jégkrém esetén is, mint például a cukorbetegség vagy az elhízás” – közölte a Daily Telegraphnak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek