Starity

A napozás szabályai

2012. április 29. 11:11   |   Szerző: pixie1013

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A jó idő eljövetelével sokan hirtelen, minden átmenet nélkül kezdenek el napozni, ami azonban igen veszélyes bőrünkre nézve.

hirdetés
A napozás szabályai

A nyárias idő beköszöntével valószínű, hogy egyre többen gondolnak arra, hogy a nyárra le szeretnének barnulni, ezért hirtelen vágnak bele a napozásba azért, hogy elérjék az áhított bőrszínt. Ez azonban igen veszélyes lehet, hiszen a leégett bőr növeli a rosszindulatú bőrelváltozás kockázatát, éppen ezért most összegyűjtöttünk néhány tippet, hogyan védhetjük meg minél jobban a bőrünket, és hogyan érhetjük el a kívánt barnaságot úgy, hogy a bőrünk is megköszönje.

Az egyik legfontosabb szabály, hogy mindig használjuk fényvédő krémet. A faktorszám azt jelzi, hogy a krém használatával mennyivel több ideig tartózkodhatunk a napon, tehát nagyon világos bőrre 30-40-es, a világosra 25-20-as, sötétebb bőrre 10-15-ös, a sötét, csaknem kreol bőrre 5-7-es faktorszámú fényvédőszer használata javasolt, amit 15-20 perccel a napozás megkezdése előtt kell a bőrre kenni. Ezek a krémek azonban nemcsak a fénytől védik a tesünket, hanem a legtöbb már különböző vitaminokat, és ásványi anyagokat tartalmaz, akár egy testápoló.

A következő fontos dolog, hogy kerülni kell a napozást a déli órákban, tehát délelőtt 11 és délután 3 óra között inkább maradjunk árnyékos helyen, hiszen a délután 3 óra utáni napfény már kevésbé káros, és gyengébb, ám ettől függetlenül is le lehet barnulni rendszeres napozás mellett.

Azoknak, akik pedig semmiféleképpen nem szeretnének kifeküdni a napra, az önbarnító krémek, sprayk ajánlottak, hiszen rendszeres használatukkal már egy hét után látható barnaságot érhetünk el. Ám ezeknek a termékeknek az alkalmazása figyelmet igényel, hiszen a nem egyenletesen felkent krém foltosságot okozhat.

És ha mégis úgy adódik, hogy leégtünk, akkor a kamilla, aloe vera, levendula vagy körömvirág kivonatú készítmények enyhíthetik az égés tüneteit, melyek súlyos esetben akár fejfájás, láz, hidegrázás, hányinger is lehetnek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek