Starity

Morbid hangulatú Lady Gaga új turnéja

2012. április 30. 00:12   |   Szerző: Cannibal3

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megkezdődött a Grammy-díjas énekesnő új turnéja, a Born This Way Ball, melynek első állomása április 27-én, Szöulban volt egy 65 ezer férőhelyes stadionban.

hirdetés
Morbid hangulatú Lady Gaga új turnéja

Lady Gaga egy ideje eltűnt a nyilvánosság elől, hogy a Born This Way című lemezét népszerűsítő turnén dolgozzon. A koncertsorozat állomásainak többségét nemrég hozták nyilvánosságra, amelyből kiderült, hogy az énekesnő idén kihagyja Budapestet. A turnéra a jegyek rekordgyorsasággal fogytak, volt ahol kevesebb mint egy perc alatt elkelt az összes.

A Born This Way Ball nyitóállomása Dél-Koreában volt pénteken, de nem ment minden zökkenőmentesen. Az ottani vallási csoportok mindenáron meg akarták akadályozni Gaga fellépését, és végül elérték, hogy a koncertre csak 18 éven felüliek mehessenek el. Kisebb keresztény csoportok közös imádkozást is szerveztek, hogy az énekesnő ne lépjen fel, mert előadásai igen rossz hatással lehetnek az emberekre.

A tiltakozást Gaga botrányos előadásai miatt meg lehet érteni, de talán túlzás volt az énekesnőt a sátánhoz hasonlítani. Dél-Koreában tehát nagyon rossz kép alakult ki Gagáról, de a tüntetések ellenére is megkezdte turnéját.. A Born This Way Ball első állomása a 65 ezer férőhelyes Olimpiai Stadionban volt, a koncertre minden jegy elkelt.

Az extravagáns énekesnő egy igen látványos és nagyszabású show-val készült. A színpadon egy hatalmas kővár állt, ez előtt zajlottak az események. A nézőtéren pedig volt egy elkerített Monster Pit nevű rész a rajongóknak. A több mint egy órás koncerten felcsendültek Gaga eddigi kislemezdalai, melyek között olyan slágerek voltak, mint a Poker Face vagy a Bad Romance, és a Lady előadta legutóbbi, Born This Way című albumának összes számát is.

A turné nyitódala a Highway Unicorn volt, melynél az énekesnő egy egyszarvún vonult be, később pedig feltűnt még egy motor, rengeteg fegyver és egy húsdaráló is, amely előtt az énekesnő egy egészen új húsruhában énekelt. A kissé morbid és sötét hangulatú show közben Gaga többször feltűnt a várban és a vár előtt is, ahol táncolt vagy éppen zongorázott. A koncertet a – listákon rosszul szereplő – legutolsó kislemezdal, a Marry The Night zárta le.

Lady Gaga a legújabb húsruhájában a turnén

A Born This Way Ball kissé megosztotta a közönséget, ahogyan az egész Born This Way éra is. Voltak akik hiányolták az előző turnén jelenlévő átvezetőket, dalokat és a Monster Ballon lévő összekötő történetet. Bár a turnén történhetnek még kisebb változások, az egész átalakítása az előző koncertsorozathoz hasonlóan, nem várható.

A turné következő állomása május 2-án lesz Hong Kongban, mely szintén teltházas lesz. Az énekesnő nyáron látogat el Európába, ahol Budapesthez legközelebb Bécsben és Bukarestben lép fel.


A turnén lévő hatalmas kastély

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek