Starity

Újabb évaddal tér vissza a Csajok és Az alelnök

2012. május 01. 13:01   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az HBO Csajok és Az alelnök című sorozatából berendelték a második évadot. A lányok és a politikusok tehát – az első évad után – még 10 részen keresztül borzolhatják a nézők és szakszervezetek idegeit.

hirdetés
Újabb évaddal tér vissza a Csajok és Az alelnök

Az április 14-én kezdődött Csajok és az egy héttel később indult Az alelnök című sorozat az HBO aranyat érő műsorai a Trónok Harca és a True Blood – Inni és élni hagyni sorozatai mellett. Ahogyan az utóbbi két műsornak, a Csajok, illetve Az alelnök sorozatnak is meggyűlt a baja a különböző szakszervezetekkel, amik negatívan nyilatkoztak a két újonnan startolt TV-műsorról.

Annak ellenére, hogy igen negatív visszhangot kapott a Csajok, és egyenesen felháborítónak találják, hogy valaki bolondot csinál a politikusokból Az alelnök című sorozatban, az HBO mindkét sorozatból berendelte a második évadot, plusz 10 részre, ugyanazokkal a szereplőkkel és stábtagokkal, akik az első szezonban is közreműködtek.

Az HBO lányainak pilotját 380 ezer néző látta, és azóta majdnem négymillióan néznek meg egy-egy epizódot. A történetben négy, a húszas éveiben járó fiatal lány kalandjait követhetjük nyomon. A drámasorozat szereplői New Yorkban és Manhattanben tanulnak és dolgoznak, a válság kellős közepén, miközben az átlagos fiatalok életét szeretnék élni. A szakszervezetek szerint az (eredeti) Skins című sorozathoz hasonlít, és káros a fiatalok szellemi fejlődésére a műsorban látható sok drogos és szexjelenet. A sorozat producere egyben a főszereplő, Hannah Horvath 26 éves alakítója, a független filmes Lena Dunham.

Az alelnök című komédiában Julia Louis-Dreyfus egy Selina Meyer nevű alelnököt játszik, aki bekerült a Fehér Házba, ám ott rájön, hogy ez nem az, amire ő számított. A politikából viccet csinálni és ilyen szinten lealacsonyítani a politikusokat helytelen, állítják a nagyobb amerikai kritikusok. Ám ez a csatornát nem érdekli, negatív visszajelzés ide vagy oda, a sorozat első részét majdnem másfél millióan nézték, a második részt pedig majdnem négymillióan. A széria megalkotója Armando Iannucc skót származású rendező, író, producer, komikus, rádiós, illetve rádiós producer, aki messze földön ismert szatírikus könyveiről és fekete humorral átitatott rádió- és tévéműsorairól. A program eredetijének is nevezhetjük a hasonló alapokra épült The Thick of It című sorozatot, ami az Egyesült Királyságban három évadot élt meg, és az abból készült Egy kis gubanc című filmet Oscar-díjra is jelölték, amit végül nem nyert meg.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek