Starity

Paolo Nutini is ott lesz a Szigeten

2012. május 07. 14:02   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A huszonöt éves, olasz felmenőkkel is rendelkező skót énekes, Paolo Nutini 2012 augusztusában a Sziget Fesztivál egyik fellépője lesz.

hirdetés
Paolo Nutini is ott lesz a Szigeten

A soul, pop-rock és blues műfajokban is alkotó énekes mindössze 19 éves volt, amikor az egész világ megismerhette a nevét, These Streets című debütáló albumának köszönhetően. Ezt követően számos felkérést kapott, énekelhetett többek között a Wembley Stadionban, a Live Earth nevű rendezvényen, a nagy sikerű Glastonbury Fesztiválon, továbbá felléphetett a Led Zeppelin előtt is, az Ahmet Ertegun-emlékkoncerten.

2009-ben új lemezzel tért vissza, ami a Sunny Side Up címet viseli. Ez az album a These Streetshez képest már új irányzatokat is tükröz. Többek között belekóstolhatunk a raggae és a country világába is. Az új stílus ugyan vitát szított a kritikusok körében, de ez nem akadályozta meg az albumot abban, hogy a brit eladási listákon újra az élre törjön.

Paolo sikere abban is megmutatkozik, hogy idén nyáron a Londoni Olimpiai Játékok nyitóünnepségének egyik kiemelt fellépője lesz a Duran Duran, a Snow Patrol és a Stereophonics mellett.

A botrányoktól mentes, kissé rekedtes hangú énekes ilyen előzmények után látogat el hazánkba, hogy 2012. augusztus 12-én megörvendeztesse a magyar soul- és bluesrajongókat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek