Starity

Matt LeBlancot még mindig hülyének nézik

2012. május 09. 01:01   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színész szerint a mai napig megkapja az emberektől, hogy tehetségtelen és ráadásul hülye is. Még mindig Joey-val azonosítják, új sorozatában pedig önmaga beképzelt és ördögi énjét alakítja, ami nem jut el a nézők tudatáig, de ezt a színész nem bánja.

hirdetés
Matt LeBlancot még mindig hülyének nézik

Pénteken indul Matt LeBlanc sorozatának, a Sikersorozatnak a második évada, és ennek promóciója alkalmából faggatta a sztárt a Dailyrecord oldal.

Az eredetileg kárpitosnak tanult, olasz, angol, francia felmenőkkel rendelkező Matt nagyon szerencsésnek mondja magát, amiért részese lehetett a Jóbarátoknak, ami sok pénzt és elismerést is hozott számára, ám ennek árnyoldalai még mindig hatással vannak karrierjére, annak ellenére, hogy a Jóbarátokat követő, Joey című sitcom bukása után visszavonult, és lányára koncentrált.

„»Na, mi a helyzet?« vagy »Joey!« Ezt kiabálják” – állítja LeBlanc.

Ez még rendben is volna, ám feladta a harcot azokkal szemben, akik még mindig szerencsétlennek és bugyutának gondolják. Számára az is meglepő, hogy az emberek egy része most ébredt rá arra, hogy tud színészkedni, elgondolkodtatóbb viszont az, hogy sokak szerint a Sikersorozatban (amiben ördögi önmagát játssza) saját magát alakítja.

„Arra gondolok, hogy ez most akkor jó vagy nem, mikor elképednek az emberek, hogy »Ez igen, nem is tudtam, hogy tudsz színészkedni« Tisztában vagyok a tudásommal. Érdekes, hogy az emberek azt gondolják, saját magamat játszom, pedig nem. Vannak jellemvonások, amik az én személyiségemen alakulnak, de ha a nézők azt hiszik, hogy ez tényleg én vagyok, akkor valamit nagyon csinálhattunk, tehát akkor tudok színészkedni.”

A Sikersorozat egy amerikai-angol sorozat, melynek története szerint Beverly és Sean (rendezők és házasok is egyben) sorra zsebelnek be díjakat közös sorozatukért, meglátogatja őket egy amerikai rendezői, aki arra kéri őket, hogy készítsék el a széria amerikai verzióját. A rendezőpáros sejtette, hogy ebből semmi jó nem sülhet ki, de a gazdasági válság miatt igent mondtak. Ahogyan azt sejteni lehetett, a sorozatbéli sorozat a forgatókönyv elkészültekor már mindenhez hasonlított, csak az eredetihez nem, amit a rendezők már előre láttak. Már le akarták mondani az egészet, mikor a rendező beszervezte Matt LeBlancot. A Pucks! című amerikai változatban Matt önmagát alakítja, kissé beképzelten, makacsan, önfejűen.

A probléma Matt szerint ott van, hogy a sorozat egyes elemei túlságosan jól visszaadják a két Matt közti hasonlóságot, és a nézők ezért nem tudják elkülöníteni a két karaktert egymástól.

„Aggódtam, mikor először felvezették előttem a karakteremet. Aztán belejöttem, és vicces lett. Eleinte aggódtam, hogy Hollywood hogyan fogja fogadni a műsort, de megszerettem.”

A sorozat első évada Emmy-díjat nyert tavaly, és az Egyesült Királyságban is sorra nyeri a díjakat. Blanc szerint nem is érdekli már, hogy ki mit gondol a szériabéli karakteréről, örül a díjnak és annak, hogy visszatérhetett a televíziózás világába, amit nem tervezett jó ideje. Megfogadta volt kollégája, David Schwimmer tanácsát, és maga mögött hagyta az amerikai televíziós ipart, ami mindkettejük szerint kiégett, és örömmel vállalta el ezt a szerepet a BBC és a Showtime csatorna sorozatában.

A szerepre eredetileg más színészt szántak, ám mikor Matt fülest kapott, ügynökségén keresztül bebeszélte magát a sorozatba, mondván, nem létezik ember, aki önmagát nála jobban el tudná játszani. Sem a forgatási helyszínek, sem pedig az alacsony költségvetésű projekt kifejezés nem rémítette vissza a szereptől.

„A sztárság nem nekem való. Ezzel a sorozattal nem leszek sokkal gazdagabb – vallja a sztár, aki örül, hogy nem valami nagy volumenű projektben kapott munkát. – Most már nagyon odafigyelek arra, hogy mit vállalok el. Ritkán cseng a telefonom, de nem is baj. Nem képzelem magam művésznek, mint a többi színész.”

A Sikersorozat második évada május 11-én indul az Egyesült Királyságban, július 1-jén pedig az amerikaiaknál startol. Izgalmas évadnak nézünk elébe, tekintettel arra, hogy a három főszereplő alig beszél az első évad fináléja óta.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek