Starity

Gyereksztárok — hol tartanak most? IV.

Kapcsolódó sztárok

Amanda Bynes Amanda Bynes 278

színésznő

Hayden Panettiere Hayden Panettiere 141

Színésznõ, Énekesnõ

Hilary Duff Hilary Duff 41

színésznõ,...

Emma Watson Emma Watson 26

színésznõ

Miranda Cosgrove Miranda Cosgrove 69

színésznõ, énekesnõ

Shia LaBeouf Shia LaBeouf 651

színész, komikus

Josh Hutcherson Josh Hutcherson 98

Színész

Selena Gomez Selena Gomez 1

Színésznő, Énekesnő

Dakota Fanning Dakota Fanning 105

színésznõ

Demi Lovato Demi Lovato 3

énekesnõ, színésznõ

Victoria Justice Victoria Justice 29

színésznő, énekesnő

Kapcsolódó cikkek

hirdetés
2012. június 19. 11:11   |   Szerző: mayaa.

Újra egy csokorba szedtük az elmúlt idők legnépszerűbb gyereksztárjait, akik nem mellesleg ma is a legnagyobb hírességek közé tartoznak.

Gyereksztárok — hol tartanak most? IV.

Első körben a 80-as, 90-es évek legnépszerűbb gyermeksztárjairól volt szó, majd a második cikkben a gyermekként elismert, ám mára már elfeledett sztárokat mutattuk be. A harmadik részben találhatunk ma is ismert, valamint kevésbé ismert egykori gyermekszínészeket, most pedig megérkezett az újabb adag, amiben a mai legismertebb sztárokat vesszük górcső alá.

hirdetés

Miranda Cosgrove

A Nickelodeon egyik legnépszerűbb színésznője 2001-ben kezdte a karrierjét, amikor megkapott egy apró szerepet a Smallville című sorozatban, majd több kisebb mellékszereplés után a 10 éves lány Summer Hathaway karakterét játszotta a The School of Rock (Rocksuli) című filmben. 2004-ben a Drake and Joshban kapott szerepet, majd ezután jött 2007-ben az iCarly, ami meghozta a lánynak az áttörést és az elsöprő sikert. Azóta ő az egyik legnépszerűbb tinisztár, emellett énekesnői munkája is ismert.

Victoria Justice

Bár a konkurens csatornánál kapta első jelentősebb szerepét, az ő főszereplésével történő V, mint Viktória című Nickelodeon-sorozat hozta meg számára a sikert. A 19 éves színésznő már 8 évesen reklámfilmekben szerepelt, majd a Szívek szállodájában egy kisebb mellékszerepben láthattuk. Az első jelentősebb munkája a 2005-ös Zack és Cody életében való epizódszerep, aminek során rengetegen megismerték az akkor még 12 éves lány arcát. Ebben az évben már a Nickelodeon is felfigyelt rá, és Victoria a Zoey 101 című sorozatban játszotta Lola Martinezt. Több kisebb szerep után 2010-ben megkapta Tori Vega szerepét a Victoriousban, aminek köszönhetően a lány hatalmas hírnévre tett szert. A sorozat jelenleg is fut, emellett még több új filmben is szerepet vállalt. Mirandához hasonlóan ő is belekezdett az énekesi karrierje építésébe is.

Hilary Duff

Hilary jelenleg is az egyik legismertebb színész-énekesnő, aki szintén kislánykorában kezdte a karrierjét. Első szerepét 1997-ben kapta, azóta pedig szinte nem volt olyan év, amikor nem jött volna ki új filmje. 1998-ban ismerte meg igazán a világ, amikor eljátszotta a főszerepet a Casper és Wendy című filmben, azóta pedig rengeteget forgatott, például láthattuk őt a Lizzie McGuire-ban, a Tinikadétban, a Tucatjával olcsóbb második részében, ezenkívül epizódszerepeket is vállalt, például a Pletykafészekben és a Szellemekkel suttogóban is. Jelenleg nem forgat, minden idejét a márciusban született kisfia, Luca köti le.

Emma Watson

A színésznő is gyermekként, 11 éves korában robbant be a köztudatba, amikor a 2001-es Harry Potter és a bölcsek köve című filmben megkapta Hermione Granger szerepét. Azóta már véget ért a hét (egy dupla rész) filmből álló varázslótörténet, ám Emma még mindig olyan népszerű, mint a HP-őrület idején. Másfél évvel ezelőtt, az utolsó epizód végén sikerült megdöbbentenie a világot merész frizuraváltásával, ám bizonyosan hasznára vált, hiszen azóta is az egyik legnagyobb divatikonként tartják számon. Jelenleg új filjmjén, a The Bling Ringen dolgozik, ami igaz történeten alapul.

Dakota Fanning

Még mindig az egyik legnépszerűbb gyermekszínésznőként tartják számon Dakotát, habár a lány már a 18. évetévét is betöltötte. Már ötévesen a kamerák előtt állt, ezután több sorozatban is epizódszereplőként láthattuk, többek közt a Vészhelyzetben és a CSI: A helyszínelőkben is. A karrierje igazán 2001-ben idult be, szerepelt a Nevem Sam című filmben, amiért ő kapta a Screen Actors Guild Award-díjátadó egyik szobrocskáját, így ő lett a legfiatalabb, aki átvehette a kitüntetést. 2002-től szinte minden idejét a forgatások kötötték le, olyan filmek köthetők a nevéhez, mint a Nagydumás kiscsajok, Mindenütt nő, Világok harca, Malac a pácban vagy a The Runaways, de ezeken kívül még rengeteg szerepben láthattuk. 2009-ben egy nagyszabású moziban kapott szerepet, ugyanis a Twilight Saga második részétől kezdve ő alakítja Jane szerepét Robert Pattinson és Kristen Stewart mellett.

Josh Hutcherson

Bizony, az Utazás a rejtélyes szigetre és az Éhezők viadala apró termetű színésze is gyermekkorában kezde építeni a karrierjét, amikor a kis Josh még csak 9 évesen szerepet kapott a Becoming Glen című filmben, ám az első főszerep 2003-ig váratott magára, ekkor forgatta a Miracle Dogs című mozifilmet, majd a Chris és a csodaautó című alkotásban volt látható. Emellett olyan filmekben tündökölt még, mint a Polar Express, Papák a partvonalon, Manhattan kicsiben vagy a Rumlis vakáció. Bár már ugyan nem gyerekszínészként, de 2008-ban visszatért a mozivászonra az Utazás a Föld középpontja felé-ben Brendan Fraser oldalán, majd 2012-ben a film folytatásának tartott Utazás a rejtélyes szigetre-ben is szerepelt. Sokak számára azonban a neve csak a népszerű könyv alapján készült filmben, Az éhezők viadalában tűnt fel, azóta pedig ő az egyik legkeresettebb színész.

Shia LaBeouf

A Transformers-filmek sztárja már 12 éves korában is a színészkedéssel foglalkozott, első jelentősebb szerepe egy epizódszerep volt a Caroline in the City című sorozatban, ezután még több sorozat mellékszereplőjeként tűnt fel, pédául az X-aktákban vagy a Jesse-ben. Igazi népszerűségre ám csak akkor tett szert, amikor megkapta a főszerepét az 1999-től 2003-ig futó Disney-sorozatnak, az Even Stevensnek. Ezután kevésbé ismert szerepek következtek, majd 2007-ben ismét visszatért a Disturbia Thrillerben. A világméretű ismertség akkor érte el, amikor 2007-ben eljátszhatta Sam karakterét a Transformers című moziban, amiből azóta már a harmadik részt is bemutatták. Emellett 2008-ban feltűnt az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című filmben, valamint a következő évben egy tőle távol álló romantikus filmben, a New York, I Love You-ban is megmutatta a tehetségét. 2012-ben a The Wettest County in the World krimiben láthatjuk majd, valamint szintén idén a The Company You Keep thrillerben játszik főszerepet.

Hayden Panettiere

A bájos színésznő igazán korán, már 11 évesen kezdte színészi pályafutását, ám akkor csak egy kisebb reklámszerepben volt látható. 1997-től 2001-ig egy leukémiás lányt játszott a Guiding Light című sorozatban, emellett 2000-ben feltűnt az Emlékezz a titánokra! című moziban is. 2002-től 2006-ig olyan filmekben tűnt fel mint a Kisanyám – Avagy mostantól minden más, a Két világ között, a Pata – csata vagy a Jéghercegnő. Az igazi áttörést azonban Claire Bennett karaktere hozta meg neki a Hősők című sorozatban, így szinte az egész világ megismerte a lányt. Ezután több filmben is szerepet kapott, például ilyen a Hajrá csajok! 3, a Shanghai Kiss vagy a Lehetek az eseted. 2012-ben két filmet is forgat, a Downers Grove című horrorfilmet, valamit a The Black Hole Sci-Fi-t.

Amanda Bynes

Kevesen tudják, de Amanda is gyermekszínészként kezdte a karrierjét. 1996-tól 1999-ig kisebb szerepekkel kezdte, majd 1999-ben saját műsort kapott, a The Amanda Bynes Show-t. Ezután 2002-ben szerepet kapott a Minden hájjal megkent hazug című vígjátékban, majd ezután szikronszerepekben hallatta a hangját. A 2003-as év hozta neki az áttörést, amikor övé lett a Miről álmodik a lány? című film főszerepe, ami máig közkedvelt tinifilm. A szerep után egy kis kihagyás következett, majd három évre rá ő lett a Micsoda srác ez a lány című vígjáték főszereplője. Egyre kevesebbet szerepelt, de láthattuk még a Hajlakkban és a Könnyű nőcskében is, majd 2010-ben úgy döntött, hogy végleg felhagy a színészkedéssel. Egy időben saját divatmárkával is próbálkozott, legutóbb pedig a börtönbe kerülésével került a címlapokra.

Selena Gomez és Demi Lovato

Azt már bizonyára minden rajongó tudja, hogy Demi és Selena híres barátsága még 2002-ben kezdődött, amikor mindketten szerepeltek a Barney & Friends című gyerekeknek szóló sorozatban. Selenát több kisebb mellékszerep után 2007-ben a Varázslók a Waverly helyből Alex Russójaként érte az elsöprő világsiker, míg Demi 2008-as Rocktábor című filmben való szereplésének köszönheti sikerét, és ezután főszerepet is kapott a Sonny, a sztárjelöltben, valamint a Rocktáborhoz is készült folytatás. A barátnők egy közös Disney-filmet (Hercegnővédelmi program), is forgattak. Jelenleg külön dolgoznak, Selena akciófilmet forgat, míg Demit inkább a zenélés és az X Factor köti le mostanában.

  twitter 
hirdetés

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek