Starity

Gáspár Laci újra átéli a csodát

2012. május 18. 14:02   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gáspár Laci első számú példaképe mindig is a világhírű basszusgitáros, Marcus Miller volt. Mivel a "Mester" szerdán, május 23-án Budapesten, a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet, az egykori megasztáros már most izgalommal várja a nagy napot, hiszen nemcsak újra élőben hallhatja a zenészt, akinek hatására ő is basszusgitározni kezdett, hanem a szervezők jóvoltából személyesen is találkozhat a világsztárral.

hirdetés
Gáspár Laci újra átéli a csodát

Gáspár Laci tizenévesen hallott egy felvételt, ahol olyan zene szólt, és egy olyan basszusgitáros játszott, ami örök életére meghatározta a sorsát. Mint azt később megtudta, ez nem más volt, mint Marcus Miller. Ettől kezdve nem akart más lenni, csak basszusgitáros. Gyűjtögette Marcus Miller felvételeit, és próbálta megtanulni mindazt, amit azokon hallott. Nem merte senkinek megmutatni amit tanult, mert félt, hogy kinevetik.

16 éves volt, amikor Marcus Miller a Debreceni Sportcsarnokban lépett fel. Hogy meg tudja venni a belépőt és a vonatjegyet, elrohant a bizományiba és eladta a legjobban féltett kincsét, a hifitornyát. A koncert napján már délután kettőkor ott állt a sportcsarnok bejáratánál, kezében első basszusgitárjával, és Marcus Miller kazettákkal. Fogalma sem volt róla, hogyan néz ki a kedvence, mert fotót akkor még nem látott róla.

Ahogy ott várakozott, megtudta, hogy három órakor lesz a hangbeállás. Addig kevert-kavart, míg végül megsajnálták, és beengedték. A színpad mellett egy „feka” zenész kérdezett tőle valamit, de azt Laci nem értette. Akkor lepődött meg igazán, amikor kiderült számára, hogy aki leszólította, az nem volt más, mint maga a mester, Marcus Miller. Az álom a próba végére beteljesedett, mivel Miller – látva a kissrác őszinte rajongását – aláírta neki a gitárját, és a kazettáit.

Hihetetlen erőt adott neki ez az este, és még elszántabban hitte, hogy ő is zenész lesz. A sors ajándéka, hogy amikor a Megasztár verseny zajlott, akkor a rajongói összefogtak és gyűjtést szerveztek, hogy megvegyék számára a Marcus Miller Jazz Bass gitárt. Amikor ezt a gitárt átadták neki, azonnal sírva fakadt. Azóta is ez az elsőszámú, féltve őrzött hangszere.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek