Starity

Meghalt a Bee Gees alapítója

2012. május 21. 12:12   |   Szerző: AmyVie

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 62 éves Robin Gibb súlyos májrákkal küzdött évek óta, azonban áprilisban tüdőgyulladást kapott, és kómába esett.

hirdetés
Meghalt a Bee Gees alapítója

A 62 éves Robin Gibb elég régóta küzdött májrákkal, amely az utóbbi időben áttétessé vált, amelyet tavaly jelentett be Gibb családja. Robin Gibb azonban nem adta fel, a családja a kérése kétszer is megműtötték, és egy daganatot sikerült is eltávolítaniuk, azonban ez nem segített a férfin. Áprilisban, a Titanic száz éves fordulójára felkérték szereplésre, azonban a hónap elején, április 9-én tüdőgyulladást kapott, majd a kórházi kezelést követően kómába zuhant. Az orvosok némi reményt még láttak, hogy Robin fel fog épülni, azonban a családja hétfőn, 2012. május 21-én közölte a hírt, hogy a kórházban meghalt Robin Gibb.

A Gibb fivérek közül Maurice Gibb 2003-ban halt meg, amikor is a Bee Gees feloszlott. Testvérük halála után, Barry és Robin nem szerették volna folytatni zenei pályájukat, túlságosan nagy hatást gyakorolt rájuk szeretett testvérük halála.

A Bee Gees minden idők legsikeresebb és legfelkapottabb együttese volt a kornak, a 70-es évek elején. A zenekart többször is kitüntették különféle díjakkal, hét Grammy-díjat nyertek, és nyolc Grammy-díj jelölést kaptak, mindezen felül életműdíjat is kaptak, és tagjai lettek a a Rock and Roll Hall of Fame-nek. Nemcsak zenészként, hanem zenei producerként is jelentős díjakat kaptak. Több mint negyvenöt éves pályafutásuk alatt 1000 dalt írtak, és olyan híres emberek játszották és énekelték el, mint Elvis Presley, Janis Joplin, Bonnie Tyler, Barbra Streisand, Diana Ross, Samantha Sang, Dionne Warwick, Celine Dion, Kenny Rogers, Dolly Parton és Cliff Richard. Albumaikból, a kislemezekkel együtt, több mint kétszázmilliót adtak el.


Robin Gibb 1970-ben

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek