Starity

Hírességek, akikben magyar vér csörgedezik

2012. szeptember 27. 18:06   |   Szerző: prézli

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bemutatjuk azokat a hírességeket, akik részben vagy egészben magyarok.

hirdetés
Hírességek, akikben magyar vér csörgedezik

Alanis Morissette

A kanadai énekesnő édesanyja magyar származású. Georgia Mary Ann Feuerstein 1956-ban hagyta el családjával az országot. Alanisnak van egy bátyja, Wade, akinek a középső neve Imre, ráadásul a sztár tavalyelőtt született gyerekének is ezt a nevet adta.

Uri Geller

A mentalista szülei magyarok. Gellér Izsák és Freud Manci Palesztinába vándoroltak ki, ő is itt született. Uri igazi neve Gellér György, amit bátyja után kapott, aki autóbuszbalesetben halt meg.

Drew Barrymore

Drew anyai ágon magyar származású. Makó Ildikó a második világháború idején született Németországban, de az Egyesült Államokban nőtt fel és kezdett színésznői karrierbe. Szerepelt a Playboy címlapján, a People pedig a világ 50 legszebb embere közé választotta.

Tony Curtis

A színészlegenda Schwartz Bernárd néven született. Szülei magyar zsidók voltak, akik Mátészalkáról emigráltak New Yorkba. 6 éves koráig a magyar volt az egyetlen nyelv, amit beszélt. Tonynak hat gyereke született, közülük Jamie Lee Curtis híres színésznő.

Jessica Szohr

A Gossip Girl sztárjának is vannak magyar gyökerei, ahogy azt vezetékneve is mutatja. Édesapja magyar származású. Jessica tavaly járt hazánkban.

Gene Simmons

A KISS alapítótagjának édesanyja, Kovács Flóra Magyarországon született. Édesapja, Witz Ferenc szintén magyar. Gene kiválóan beszéli a nyelvet. Lánya, Sophie is közismert; feltűnt a 2012-es amerikai X Factorban.

Rachel Weisz

A színész édesanyja, Edith Teich osztrák, édesapja, Weisz György magyar. Mindketten zsidók voltak, a holokauszt idején Nagy-Britanniába menekültek.

Adrien Brody

A színész édesanyja, Plachy Szilvia Budapesten született, és híres fotóművész Amerikában. Édesapja lengyel festő, tőle van magyaros vezetékneve.

Freddie Prinze Jr.

A színész felmenői között a Puerto Ricó-i, az ír és az angol vonal mellett édesapja felől a magyar is megtalálható. Nagyanyja megtanította a spanyol nyelvre és megismertette vele a Puerto Ricó-i kultúrát, de édesapja korai halála miatt Freddie nem sokat tud hazánkról.

Tara Reid

Tara is kevert nemzetiségű. Ereiben olasz, francia, ír, angol és magyar vér csörgedezik.

Joaquin Phoenix

A színész nagyanyja, Lefkowitz Margit magyar zsidó családból származott, férje orosz volt.

Mariska Hargitay

A színésznő édesapja Hargitay Miklós Budapesten született, és a második világháború alatt menekült az Egyesült Államokba. 1955-ben Mr. Universe-nek választották. Négy gyereke született: Tina, Miklós, Zoltán és Mariska. Mariska középső neve Magdolna.

Peter Falk

Columbo megformálója kelet-európai zsidó származású volt, ősei lengyel, cseh, orosz és magyar bevándorlók voltak. Hivatalos dokumentumokkal alá nem támasztott információk szerint dédapja a Pester Lloyd egykori főszerkesztője, Falk Miksa volt.

Goldie Hawn

A színésznő édesanyjának, Steinhoff Laurának szülei emigráns magyarok voltak. Goldie nevét anyja nővére után kapta. Idén nyáron titokban Budapestre jött testvérével, hogy a családi gyökereket felkutassa. Goldie-nak három gyereke született, Kate Hudson a leghíresebb közülük.

Ke$ha

A vadóc énekesnő dédnagymamája Szentesen született, és utána kapta a nevét. Az egyik hazai újság megtalálta az énekesnő rokonait, akiket Ke$ha megsértett azzal, hogy a családját letolvajozta.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek