Starity

Érkezik a Drive című film folytatása

2012. június 02. 16:04   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nemrég megjelent a Drive című könyv folytatása, ami a Driven nevet kapta. Az első kötetből tavaly készült film, a második forgatásához pedig nemsokára hozzálátnak.

hirdetés
Érkezik a Drive című film folytatása

James Sallis 2005-ben megírta Drive című könyvét, amelyből Nicolas Winding Refn forgatott filmet 2011-ben, szintén Drive elnevezéssel. A filmben Ryan Gosling és Carey Mulligan alakította a történet főszereplőit, a nevét el nem áruló autóvezetőt és a gyerekes családanyát, Irene személyét. A projektet nagy várakozás előzte meg, és vegyes kritikákat kapott a dán rendező műve.

James, amerikai krimi író megírta a folytatást a történethez, amely nem volt egyszerű feladat, mivel annyira meg volt elégedve a filmmel és a benne szereplő színészekkel, hogy végig az ő arcukat látta maga előtt, ám írói mivoltja nem hagyta cserben, és a sztori folytatása újabb kalandokat ígér a rejtélyes autóvezetőnek, aki immáron Paul West néven él Phoenix városában, hét évvel a Drive című filmben látott történtek után eljegyzett egy nőt. A bonyodalmat két, eddig meg nem nevezett, talán a múlt eseményeiről tudomást szerző verőlegény okozza, akik megtámadják Pault és újdonsült jegyesét, akit meg is ölnek. Paul bosszút tervez.

Az író szerint ez a sztori még többet mutat majd Paul személyéből, a karakter mélyebb érzelmű és viselkedés szempontjából is elgondolkodtató marad, soha nem lehet tudni, hogy a főszereplő mikor mire vetemedik éppen, már csak azért sem, mert Paul esetében ragaszkodott a rejtélyes viselkedéshez.

„Nehéz volt nem Ryan Goslingot beleképzelni a sztoriba, mikor írtam a folytatást – vallotta be Sallis. – Szerintem tényleg önmagáévá tette a szerepet. Természetesen változtattak a könyven – véres, érzelmes és vagány lett a forgatókönyv – ez az én filmem.”

Sallis szerint egy akaratos, ám személyiségzavar jeleit produkáló karaktert fogunk látni a képernyőn, aki szeretne beilleszkedni a társadalomba, és elfelejteni ami történt, de azt még hét év után sem könnyű, sőt, úgy tűnik, hogy az autóvezetőt jobban megrázták az események, mint mi gondoltuk, ezért párkapcsolati viszonyt is nehezen is tud folytatni, ami jó alapot szolgáltat az érzelmes oldal megfilmesítésére.

„Próbálja kontrollálni a benne el nem múló dühöt és erőszakot – a folytatás mutatja, hogy megpróbálja önmagát elfogadni, nem sok sikerrel. Normális ember szeretne lenni, és megtalálni önmagát. Miután jegyesét megölik, minden kezdődik elölről.”

Az író nem győzi kihangsúlyozni, hogy mennyire elégedett a színészekkel, stábbal (beleértve a zenei is) és a rendezővel, akikre számít a folytatásban is, ám azt is elmondja, hogy még ne igyunk a medve bőrére, és ne számítsunk idei vagy jövő évi megjelenésre. A Drive című filmet hat évbe tartott elkészíteni. Az írót felkereső nagy filmstúdiók már 2006-ban filmet akartak forgatni a regényből, ám nekik nem engedte meg, hogy hozzányúljanak művéhez. A tökéletes ajánlatra 2010-ig várt, és kevesebbet is kapott a jogokért, de úgy érzi, megérte várni. Véleménye szerint, ha a stáb marad, az újabb film elkészületéig nem kell újabb hat évet várni.

Az első film világszerte 67 millió dollárt hozott a konyhára, amelyből pár milliót a megjelenés után nem sokkal el is vesztettek, mikor valaki beperelte a filmstúdiót félrevezetés vádjával. A hölgyemény szerint a trailer alapján Halálosabb iramban kategóriájú filmre számított, ám csalódott mind a történet, mind a színészek alakításában. Ettől függetlenül a projekt elismerést szerzett Ryan Gosling számára, és továbblendítette Carey Mulligan amerikai pályafutását.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek