Starity

BRAVO OTTO 2012: megvannak a nyertesek

2012. június 03. 10:10   |   Szerző: Starity / Ringier

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén 20. alkalommal rendezték meg a BRAVO OTTO díjkiosztó gálát. Minden eddigi díjkiosztót felülmúló, látványos show-műsor, rengeteg fellépő és a valaha volt legnagyobb nézőszám tette emlékezetessé a június 2-ai rendezvényt.

hirdetés
BRAVO OTTO 2012: megvannak a nyertesek
Fotó: Ringier

A legnépszerűbb zenei lap, a BRAVO idén huszadik alkalommal adta át a BRAVO OTTO díjat. Június 2-án a Westend City Center Millennium Tetőteraszán rendezték meg a népszerű díjkiosztó gálát. Közel tízezren voltak kíváncsiak a showra, melyen a hazai popzenei élet sztárjait jutalmazták arany OTTO szobrokkal. A jelöltekre ezúttal is a közönség szavazhatott.

Az év felfedezettje 2012-ben az Apollo23 csapata. Az év énekesnője második alkalommal Tóth Gabi lett, Az év férfi előadójának járó díjat pedig SP vehette át, akinek az olvasók már 2010-ben is bizalmat szavaztak ebben a kategóriában. 2012 legjobb magyar együttese a Children Of Distance lett. Az Anti Fitness Club nyerte Az év dala díjat, slágerük címe: Más ölel át. Az AFC a 2008-as BRAVO OTTO díjátadó gálán debütált első, bemutatkozó albumával. A Music Channel által meghirdetett Az év videóklipje díjat Tolvai Renáta kapta Hagylak menni című videójáért.

A BRAVO IDOL díjra idén is számos kiváló művészt jelöltek a BRAVO olvasói, akik zenei munkásságuk mellett társadalmi szerepvállalásukkal is példát mutatnak a fiatal generáció számára. 2012-ben a díjat Ákos kapta, aki kiemelkedő zene- és dalszerzői és énekes-előadóművészi teljesítménye mellett pályája során folyamatosan állt társadalmi kezdeményezések mellé és támogatott nemes célokat. Ugyanakkor Ákos harmadmagával, 20 évvel ezelőtt kapta Magyarországon elsőként a Bravo OTTO-t, akkor még mint a Bonanza Banzai tagja.

„20 éves a BRAVO, Európa és Magyarország legnagyobb és legismertebb zenei magazinja, illetve szintén jubilál saját díjkiosztónk a BRAVO OTTO. Ez az újság mára egy legenda. Egyet jelentett és jelent a zenével, a fiatalsággal, a mindig naprakész információkkal és legjobb tippekkel, tanácsokkal. Több generáció nőtt és nő fel rajta. Én személyesen ugyanígy voltam rajongója, olvasója, újságírója, majd főszerkesztője a lapnak. A titka annak, hogy 20 éve töretlenül a legnépszerűbb fiataloknak szóló magazin, az, hogy együtt él, lüktet a fiatal nemzedékkel, nemcsak követi, hanem diktálja is a trendeket. Itthon több hajdani és jelenlegi sztárelőadó karrierjének elindításában is aktívan szerepet vállaltunk, nemegyszer magunk fedeztünk fel új tehetségeket. Ez a nagyszabású show, a múlt és a jelen legnagyobb hazai előadóival, a 20. évünk méltó megünnepelése, amelyre rettentően büszkék vagyunk” – mondta el Illés Csaba, a BRAVO főszerkesztője.

A díjátadót az Emergency 2012 produkciója nyitotta meg, majd a két műsorvezető, Dukai Regina és Steiner Kristóf megnyitották a rendezvényt és a díjátadók sorát. A 20. BRAVO OTTO abban is különleges volt, hogy a zenés produkciók nem a díjátadó ceremónia után, hanem a gálaműsorba integráltan kaptak helyet, változatos, látványos és dinamikus zenei összeállítást nyújtva a látogatóknak.

A múlt és jelen összekapcsolásából született izgalmas produkciók közül első az Apollo23 és a Happy Gang közös előadása volt, majd a V-Tech és Vastag Csaba duettje következett. A Stereo 2.0 a Kozmix-szal lépett fel, majd a Fresh és a Bestiák együtteseket is a színpadon köszönthették a rajongók.

Természetesen nem maradhatott el a fiatalok egyik nagy kedvence Fluor produkciója sem. A díjátadások közötti egyik legkülönlegesebb produkció pedig az X-Faktor 2011-es évadának felfedezettjeitől volt hallható. Kováts Vera, Muri Enikő, és Gyurcsík Tibor, valamint Bagosi Alexa és Lil C előadásában felcsendültek az utóbbi évek pop-történeti jelentőségű dalai.

A BRAVO OTTO gála végén az Az év női és férfi előadója, vagyis Tóth Gabi és SP egy-egy duettje zárta a koncertek sorát. Tóth Gabi Zoltán Erikával lépett színpadra SP pedig a Hip Hop Boyz együttest egészítette ki egy közös produkció erejéig, ami a jubileumi BRAVO OTTO Gála zárását jelentette.

A 20. BRAVO OTTO nyertesei:

  • Az év női előadója: Tóth Gabi
  • Az év férfi előadója: SP
  • Az év felfedezettje: Apollo23
  • Az év együttese: Children Of Distance
  • Az év dala: Anti Fitness Club: Más ölel át,
  • A Music Channel által meghirdetett Az év videóklipje: Tolvai Renáta – Hagylak menni
  • A BRAVO IDOL díjat 2012-ben ÁKOS kapta.
  • Az év külföldi együttese: Lmfao
  • Az év külföldi női előadója: Adele
  • Az év külföldi férfi előadója: Bruno Mars
  • Az év külföldi felfedezettje: One Direction
  • Az év külföldi dala – Adele: Someone Like You

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek