Starity

Animék a filmvásznon II.

2012. június 06. 12:12   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Korábban már bemutattunk néhány remekművet, amelyeket filmes formában is megtekinthet bárki. Most ezt a sort folytatjuk pár újabb remek történettel.

hirdetés
Animék a filmvásznon II.

Korábban már bemutattunk néhány remekművet, amelyet filmes formában is megtekinthet bárki. Most ezt a sort folytatjuk pár újabb remek történettel.

Skip Beat

Történetünk középpontjában egy lány áll, aki átlagos körülmények közt él családjával. Egy nap elhagyja szülővárosát, és Tokióba költözik barátjával, aki álmai megvalósításának reményében megy oda. Sikerül is neki, hamarosan a lányok bálványává válik, zenei karrierje beindul. A lány eközben dolgozik a lakbérért, hiszen így legalább a fiú közelében lehet. Azonban egy nap véletlen meghall egy beszélgetést, melyben a kérdéses fiú elárulja valódi véleményét róla, innentől kezdődnek a bonyodalmak. Elhatározza, hogy ő is úgynevezett idollá válik, hogy visszavágjon neki, és hogy ez sikerül-e neki? Ha megnézitek, ti is megtudhatjátok...

Gokusen

Ismét egy vidám történetről van szó. Főszereplőnk tanár egy iskolában, és bátran mondhatjuk, az egyik legelhivatottabb. A problémát azonban nem ez jelenti, hanem egy összetűzés, amelybe az iskola néhány diákja keveredik. Azonban nem is ez az egyetlen problémaforrás, tanárunk egyik volt diákjának neve ugyanis kétes ügyek kapcsán merül fel. Innentől indul a hajsza, hogy megtalálják a valódi tettest.

Akira

E történet kivétel a sorban, ugyanis még nem készült el, pusztán tervben van, de kiadásával máris gondok vannak: csökkenteni akarják ugyanis a film költségvetéseit, az eredeti összegért ez már nem éri meg nekik. A történet 2019-ben, vagyis a jövőben játszódik, azonban a várost számos gengszter és terrorista lepte el. A központban egy Kapszulák néven ismert banda van, amelynek egyik lelkes tagja, Tetsuo folyamatosan próbálja bátorságát bizonyítani. Egy ilyen próbálkozás alkalmával kerül fogságba. Miután kikerül, teljesen más lesz, mint azelőtt volt. Viselkedése agresszívvá válik. Felfedezi új képességét, aminek köszönhetően könnyedén képes emberi életeket kioltani, és mindez egy Akira nevű központtal áll kapcsolatban. Hogy mi lesz az élőszereplős változat sorsa, még most sem tudni, már zöld utat kapott a történet, de még semmi sem biztos.

Grave Of The Fireflies (Szentjánosbogarak sírja)

A történet Japánban játszódik egy világháború idején. Egy olyan család történetét mutatja be, amelynek számos fájdalmat kellett átélnie. A gyerekek anyja egy bomba következtében veszti életét, míg apjuk a haditengerészetnél van szolgálatban. Így a testvérpár magára marad, és együtt kell átvészelniük ezt a nehéz időszakot.

Lovely Complex

A sort egy vidám történettel zárjuk. Humor, szerelem, mindent tartalmaz ez a történet. Két diák van a történet középpontjában, akik különcök a maguk módján. Míg a lány hihetetlen magas, addig a fiú ennek ellenkezője, nagyon alacsony. Emiatt gyakran válnak vicc tárgyává, ráadásul mindketten makacs természetűek, így nem egy vita zajlik le köztük. Némi idő elteltével azonban kezd fordulni a kocka, a lány ugyanis többet kezd érezni a fiú iránt. Ez persze számos bonyodalmat és humoros jelenetet szül, de hogy mi lesz a vége? Ha szeretnétek tudni, érdemes belepillantani...

Természetesen ezeken és az előző cikkben említett animéken kívül számos másik is rendelkezik élőszereplős változattal, de remélhetőleg sikerült másokhoz is közelebb hozni őket.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek