Starity

A One Direction újabb történelmet írt

2012. június 14. 14:02   |   Szerző: harrystyleshungary

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A One Direction koncert DVD-je a Billboard zenei DVD listájának legelső pozíciójába került, mellyel a hét legtöbb példányszámban elkelt zenei kiadványa lett, ugyanis darabszámban megelőzte John Mayer Born and Raised című albumát is.

hirdetés
A One Direction újabb történelmet írt

Ezzel pedig a csapat újabb történelmet írt: ez az első olyan alkalom, amikor egy zenei DVD több példányban kelt el egy hét alatt, mint a No.1 album. A 76 ezer eladott példányszámmal ez 2012 eddigi legnagyobb példányszámban elkelt DVD-je, és az elmúlt öt évet tekintve is megszerezte a második helyet Adele Live At The Royal Albert Hall című koncertfelvétele mögött.

A kiadvány hazánkban is első helyen debütált a MAHASZ DVD Top 20 listájának élén. Az Up All Night – The Live Tour DVD számos további országban ért el első helyezést múlt heti megjelenését követően. Ez az elképesztő debütálás szorosan követi a One Directon hatalmas amerikai sikerét What Makes You Beautiful című első kislemezdalukkal, mely a RIAA adatai szerint immár kétszeres platina státuszt ért el.

2012. márciusában a One Direction azzal írt történelmet az amerikai toplistákon, hogy Up All Night című albumuk a Billboard Hot 200-as lista élén debütált több mint 176 ezer eladott példányszámmal, mellyel ők lettek az első brit csapat, akik legelső albumukkal az amerikai lista legelső helyén debütáltak.

Napjainkig az arany státuszt elért albumokból több mint 700 ezer példány kelt el csak az Amerikai Egyesült Államokban, miközben az Up All Night fantasztikus nemzetközi sikereknek is örvend több mint 2,3 millió eladott példányával. Összesen 16 országban vezette az eladási listákat: Amerika, Kanada, Írország, Új-Zéland, Ausztrália, Olaszország, Svédország, Törökország, Mexikó, Chile, Kolumbia, Peru, Fülöp-Szigetek, Szingapúr, Hongkong és Thaiföld.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek