Starity

Hol tartanak ma a High School Musical sztárjai?

2012. július 05. 16:04   |   Szerző: misssha

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Disney Channel talán egyik legnépszerűbb filmje a High School Musical, ami számos színésznek hozta meg a sikert. Az egykori tinisztárokból ma már elismert színészek lettek - de hol tartanak ma az East High gimi egykori diákjai?

hirdetés
Hol tartanak ma a High School Musical sztárjai?

A High School Musical-trilógia az első része óta osztatlan sikert aratott a tinik körében. Egy romantikus történet egy gimiben szövődő románcról Troy Bolton, a kosárlabdacsapat vezetője és Gabriella Montez, egy jó tanuló diáklány között. A szerelmükbe azonban többen bele akarnak avatkozni, de ők bármilyen kalandon mennek át, végül egymás mellett maradnak.

A Kenny Ortega által rendezett trilógia remek áttörést adott olyan színészeknek, mint Zac Efron, Vanessa Hudgens, Ashley Tisdale, Lucas Grabeel vagy Corbin Bleu. De nézzük meg, mi történt a színészekkel, mire vitték a filmek után.

Zac Efron

A 24 éves fiú egyáltalán nem unatkozott az elmúlt években. 2008-ban megjelent egyik sikeres vígjátéka a Megint 17, ahol Mike O'Donnell fiatalabbik énjét játszotta. 2010-ben egy drámában mutatta meg magát egy könyv által ihletett filmben, Charlie St. Cloud halála és életében. Egy év múlva szerepet kapott Halle Berry, James Belushi és Jake T. Austin mellett a Szilveszter éjjelben, majd a nemrég bemutatott Szerencsecsillagban alakított el egy veterán katonát. Zac társaival ellentétben nem kezdett énekesi karrierbe, bár egyszer megemlítette, jó lenne újra egy musicalben szerepelni. Zacet a közeljövőben a The Paperboy című alkotásban láthatjuk Nicole Kidman és Matthew Conaughey oldalán

Vanessa Hudgens

Az egykori Gabriella Montez a High School Musical után azonnal élt a lehetőséggel, és kiadta a V névre keresztelt szólóalbumát, amin több slágerlistás dal szerepelt, majd később, 2008-ban a második szólólemezét, az Identifiedet. A színészi karrierje ugyanúgy föllendült, 2011-ben két filmje is megjelent, ami nem más mint az Álomháború, és A szép szörnyeteg. 2012-ben az Utazás a rejtélyes szigetre című filmje, amiben Dwayne „The Rock” Johnson is szerepel, nagy sikert aratott. Jelenleg két filmen is dolgozik, az egyik a Gimme Shelter, a másik pedig a Spring Breakers, aminek forgatásai már le is zajlottak. A filmben együtt fog szerepelni Selena Gomezzel, Ashley Bensonnal, és James Francoval, és a szerepe kedvéért még szőkére is átfestette a haját.

Ashley Tisdale

Az East High szőkesége, Sharpay Evans alakítója szintén kiadta első korongját, ami a Headstrong nevet kapta, és később aranylemez lett. 2007-ben Candace Flynn-nek lett a szinkronhangja, aki az egyik legsikeresebb animációs mesesorozatnak, a Disney által bemutatott Phineas és Ferb szereplője. A második szóló albuma, a Guilty Pleasure 2009-ben látott napvilágot, amivel a kritikusok is jó véleménnyel voltak, rengeteg sláger született a lemezről. Ugyanebben az évben jelent meg a több mint 60 millió dollár bevételű filmje, az Ufók a padláson. Ashley utána sem pihent, a Hellcats sorozat egyik pomponlányaként láthattuk a televízióban. Később saját filmet kapott a High School Musicalben játszott karaktereként, Sharpay Evansként a Sharpay csillogó kalandja című Disney filmben. A szőkeséget láthatjuk még a Horrorra Akadva 5. részében, valamint két epizódban is szerepelni fog a Kemény motorosok 5. évadában.

A többiek

Corbin Bleu első lemeze 2007 május elsején jelent meg Another Side címmel. Színészként 2009-ben láthattuk utoljára a Free Styleban. Lucas Grabeel, Sharpay öccsét alakító 28 éves színésznek 2008 óta három megjelenő filmje is volt, ahol a főszereplők között játszhatott: a The Adventures of Food Boy, a The Real Son, és a The Legend of the Dancing Ninja. 2012-ben Drew Seeley mellett az I Kissed a Vampireben szerepelt, valamint egy televíziós sorozatban forgat napjainkig, a Switched at Birthben.

És mi lett Zanessával?

A High School Musical forgatása közben Zac és Vanessa nem csak Troy és Gabriellaként alkotott párt, a való életben is egymásba szerettek. Hollywood igazi álompárnak tekintették őket, és Brangelina (Brad Pitt és Angelina Jolie) után ők is kaptak egy közös „Zanessa" nevet. A több mint négyéves románcnak 2010 karácsonya előtt vetettek véget, hiába szóltak a pletykák házasságról. Jó hír azonban, hogy békében váltak el, és azóta is barátok maradtak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek