Starity

Újra hódítanak a telenovellák Magyarországon!

2010. július 20. 12:12   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2010 nagyon jó évnek számít a telenovellák szempontjából. Egész évben özönlöttek hazánkba az egyre újabb novellák, s büszkén mondhatjuk: el lettünk kényeztetve!

hirdetés
Újra hódítanak a telenovellák Magyarországon!

A telenovella rajongók igazán nem panaszkodhatnak! Egész évben jobbnál-jobb telenovellák kerültek a kereskedelmi csatornák képernyőire, meglepően magas nézettséget produkálva.

Idén debütált nálunk a 2004-es Rubí, mely az utóbbi idők legnagyobb nézettségét hozta az RTL Klubnak. Bárbara Mori szépségével és tehetségével elbűvölte a nézőket, csakúgy, mint Jencarlos Canela, akit a Telemundo 2009-es nagy sikerének, a Más sabe el diablónak főszereplőjeként 2010. májusában ismerhetett meg a magyar közönség, a Cool tv által.

Látva a Rubí nagy sikerét, a TV2 is megvásárolt egy mexikói telenovellát, a Cuidado con el ángelt, mely nálunk július elejétől Árva angyal néven fut, William Levy és Maite Perroni főszereplésével.

A Story tv sem fukarkodott, így jövő hétfőtől a 14:40-es sávban lesz látható az év novellája, az En nombre del amor (A szerelem nevében), melyben Leticia Calderónt nem a megszokott szerepkörben láthatjuk majd viszont, ő ugyanis a sorozat kulcsfigurájaként, főgonoszként tér vissza.

Ám érdemes megemlíteni a külön telenovellákra épülő Zone romanticát is. A csatornán szeptemberben ér véget a Pokolba a szépfiúkkal, helyére pedig a hazájában még most is futó (októberben véget érő) Soy tu dueña kerül A csábítás földje címmel, melyben Gabriela Spanic sem a naiv hősnő szerepében brillírozik, Leticiához hasonlóan ő is főgonoszt alakít. A sorozat két főhőse egyébként Mexikó legnagyobb színészei közé tartozik: Fernando Colunga és Lucero alakít szerelmespárt. De a Zone romantica ezenkívül műsorára tűzi Natalia Oreiro mindössze 40 epizódból álló sorozatát is, az Amanda O-t. Valamint már megvásárolta, ám a Soy tu dueña miatt 2011-ig eltolta a Corazón salvaje című telenovellát, melyben olyan, nálunk is ismert színészek kaptak szerepet, mint Aracely Arámbula, Eduardo Yáñez, Helena Rojo és Elizabeth Gutiérrez.

Ebben az évben viszont nem csak új novellák kerülnek terítékre. A Rubít a Szerelem rabjai című rekordhosszúságú argentin novella váltotta, melyet korábban a Story tv vetített, míg meglepő módon a Duna tv műsorára tűzte az RTL Klubon nagy sikert arató Második esélyt, amit a hírek szerint a Zone romantica is megvásárolt. Ám a kereskedelmi csatornák minden bizonnyal tartogatnak még meglepetéseket számunkra.

Azt hiszem megsúghatom: A Telemundón a napokban befejeződő ¿Dónde está Elisa? című sorozatot a fórumozók szerint már meg is vásárolta valamelyik magyar csatorna, bár ez nem meglepő, hisz korábban is emlegették már az Ördögi kör váltójaként, de ne szaladjunk ennyire előre, a sorozatnak ugyanis még közel sincs vége a Coolt tv-n.

Így látható, hogy idén valóban elkényeztették a nézőket, ilyen jó felhozatal még sosem volt Magyarországon. Reménykedjünk az elkövetkezendő évek hasonló bőségében.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek