Starity

Merre járnak a Disney-sztárok?

2012. július 10. 09:09   |   Szerző: Lady Suzy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Disney-sztárok nagy részének egy sorozat hozta meg a hírnevet, valakinek beindította karrierjét, ám vannak olyanok, akik egy időre benne ragadtak régi szerepükben, de vajon merre járnak ma kedvenc sorozatsztárjaink?

hirdetés
Merre járnak a Disney-sztárok?

Mint tudjuk, soha nem könnyű a legkeresettebb színészek listájára kerülni, ezért sokak karrierjét még mindig a Disney egyengeti. Napjaink legnagyobb sztárjai közül sokan innen indultak, akiknek sikerült levakarni magukról karrierindító szerepüket, és mára már egyre sikeresebb filmekben vagy sorozatokban csillogtatják meg tehetségüket. De mi a helyzet azokkal a sztárokkal, akik Demi Lovato, Selena Gomez, vagy épp Miley Cyrus árnyékából élvezhették a rivaldafényt?

Emily Osment

Emily neve leginkább a Hannah Montana című sorozat hallatán juthat eszünkbe, ám tudni illik, nem ez volt az első projektje, ami a Disney Channelen futott. Először 2002-ben láthattuk a Kémkölykök második, illetve harmadik részében, majd 2006-ban jelentkezett a nagy sikerű sorozat főszerepére, de mint tudjuk, nem ő kapta meg. Ugyan Lilly Truscott karaktereként is hírnévre tett szert, de korántsem akkorára, mint kolléganője, Miley Cyrus. 2011-ben az ABC Family csatorna filmjében kapott főszerepet, a Cyberbully című drámában, valamint 2013-ra várható következő filmje, a Kiss Me. Továbbá, nem utolsó sorban, énekesi karrierjét is folyamatosan egyengeti.

Mitchel Musso

Szintén a Hannah Montanaból lehet ismerős számunkra Mitchel arca, elvégre Oliver Oken karakterében ő is főszereplő volt. Annyit elárulhatunk, a színész meg sem próbált kilépni a disney-s skatulyából, hiszen jelenleg is fut egy sorozat az ő főszereplésével, méghozzá a Királyi Páros, mindemellett pedig az egyre sikeresebb Phineas és Ferb című animációs sorozat egyik szereplőének, Jeremynek kölcsönzi hangját. A szériában egyébként nem ő az egyetlen neves sztár, hiszen Ashley Tisdale és Alyson Stoner is életre kelt egy karaktert hangjával.

Chelsea Kane

Büszkén mondhatjuk, a Jonas című sorozat sztárjának nagyon megy manapság a szekere, bár ő sem a három fivér oldalán mutatkozott először a csatornán. 2008-ban megkapta Stephanie Jameson szerepét az Időlovagok című filmben, valamint a Varázslók a Waverly helyről című sorozatban is láthattuk, mindössze egy rész erejéig. 2009-ben kapta meg Stella Malone szerepét a Jonas Brothers sorozatában, ami egy évad után véget is ért, végül úgy döntöttek a második évadba színt visznek, ezért Jonasék LA-ben címmel futott tovább. Ugyan Chelsea hangját 2010-ben szintén a Disney egyik produkciójában – a Pecatanyában – hallhattuk vissza, még is rá mondhatjuk leginkább, hogy sikerült kitörnie a csatornáról. Chelsea olyan neves sorozatokban játszott, mint a Tuti Gimi, vagy a Helyszínelők, ezen kívül pedig főszereplő egy vigjátéksorozatban, amely Baby Daddy címmel fut. A sorozatnak köszönhetően mellesleg az egyre jobban közeledő Teen Choice Awardson is jelölték.

David Henrie

David Selena Gomez oldalán vált híressé a Varázslók a Waverly helyről című sorozatban, ám az ő karrierjét korántsem a Disney indította. Rengeteg filmben és sorozatban játszott már, egészen kicsi kora óta, ám, ami igazán említésre méltó, az az Így jártam anyátokkal, melyben pár epizód erejéig szerepel. 2012-ben érkezik majd egy film, melyben ugyan csak mellékszereplő lesz, ám állítások szerint mégis kulcsfontosságú karakter. A Little Boy című film bemutatóján az év végére tervezik. A színész viszont nem pihen, hiszen hamarosan elkezdik forgatni a Grown Ups 2 című filmet, melyben Salma Hayek és Taylor Lautner oldalán mutatkozhat.

Nicole Anderson

Talán azt hihetnénk, a Jonas kis Macyje már megindult a lefelé vezető úton, ám ez koránt sincs így. 2011-ben érkezett meg új filmje, a Bajos Csajok második része, ám a film meg sem közelítette a Lindsay Lohan-féle első részt. Ugyanebben az évben vendégszereplőként láthattuk többek között a Happy Endingsben, valamint a CW sorozatában, a kaszát kapott Ringerben. 2012 őszén indulnak majd meg a sorozatok a CW csatornán, többek között a Beauty and the Beast, melyben a színésznő az IMDb adatai szerint főszereplő lesz. Továbbá nem hagyhatjuk ki a Make It or Break It sorozatot, melyben jelenleg is játszik.

Jake T. Austin

Jake-t Max Russo néven ismeri a világ, ám mióta a Varázslók a Waverly helyről című sorozat befejeződött, nem sokat hallhattunk róla. Szerepelt két sorozatban is, a Különleges ügyosztályban, és a Haláli testcserében, ám mindkettőben mindössze egy epizód erejéig. Egyelőre csak pletyka, hogy vajon ő játssza e a Tom Sawyer & Huckleberry Finn című kalandfilmben a főszerepet, de annyi biztos, ráférne, hiszen karrierje igencsak ingoványos talajon áll.

Brenda Song

Brenda azon színészek közé tartozik, akik a Disney nélkül is megállták volna helyüket, ám valamilyen oknál fogva mégis csatlakoztak a csatornához. Egyébként karrierje egészen 1994-ig nyúlik vissza, attól kezdve nem volt olyan év, amikor pihent volna. Kétséget kizáróan a 2005-ös év számára a legvirágzóbb, hiszen ekkor kapta meg London Tipton szerepét a Zack és Cody élete című sorozatban, amely három évad után nagy változáson esett át. Az egyik főszereplő, Ashley Tisdale kilépett a sorozatból, helyette pedig Debby Ryan csatlakozott, ám mégsem ez volt a leglényegesebb változás. A cselekmények helyszínét a szállodából egy hajóra költöztették át, így a sorozat a Zack és Cody a fedélzeten címmel futott tovább. Három évad után ez a változat is lehúzta a rolót. A színésznőt azóta kevés filmben láthattuk, hiszen sokkal inkább magánéletére koncentrált, ám könnyen lehet, mióta szakított barátjával, Trace Cyrusszal, visszatér a színészet világába.

Tiffany Thornton

A Sonny, a sztárjelölt című sorozat sztárja is inkább magánéletével van elfoglalva, elvégre nemrégiben férjhez ment, mára pedig már kisfiát hordja szíve alatt. Miután Demi Lovato kilépett a Disney sorozatból, hogy zenei karrierjére koncentráljon, a készítők próbálták tovább vinni a történetet, kisebb nagyobb sikerrel, hiszen a főszereplő távozása után a So Random! már senkit sem érdekelt. A széria egy évad után le is húzhatta a rolót, hiszen nagyon alacsony nézettséget produkált.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek