Starity

A Greenpeace újabb videóval sokkol

2012. július 05. 11:11   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Greenpeace már rengeteg sokkoló kampányvideót készített, hogy felhívja a figyelmet a környezetszennyezés következményeire. A céljuk most a sarkvidék megmentése és globálisan védetté tétele.

hirdetés
A Greenpeace újabb videóval sokkol

Ezúttal egy hajléktalan jegesmedvével szeretnék demonstrálni, mi várhat ránk néhány évtized múlva. A medve úgy éli életét, mint bármely otthontalan ember: a kukában keres ennivalót, az autók közt járkál, és az utcán él, ahelyett, hogy a sarkvidéken lenne – de a sarkvidék megszűnt.

A Greenpeace szerint a Föld kifogyóban lévő olajkészletei miatt hamarosan a sarkvidékre összpontosul a legnagyobb olajcégek figyelme, hogy onnan még néhány évre elegendő olajat tudjanak kitermelni. Ez természetesen órási pénzügyi haszonnal járna a területeket megszerző cégeknek, azonban a termelés és az olajterületekért folytatott harcok következtében katasztorfális károkat szenvedhet a környezet, a teljes sarkvidék felolvadhat, ami ráadásul az egész bolygót veszélyezteti.

A Greenpeace most azért kampányol, hogy globálisan védett terület legyen a sarkvidék, ott ne lehessen olajfúrásokat és ipari halászatot végezni. A kezdeményezést aláírásoddal támogathatod ide kattinva, de ha ennél többet is szeretnél tenni, arra számos lehetőséged adódik a mindennapi életed során is.

Szelektív hulladékgyűjtés, spórolás az árammal és a vízzel, biciklizés vagy séta, esetleg tömegközekedés igénybevétele a gépkocsi helyett, nem használt elektronikai berendezések kihúzása a konnektorból – sokaknak már a könyökén jön ki a számtalan környezetvédelmi ötlet, pedig nagyon fontos lenne ezek betartása.

Rengeteg állat van kihalófélben: a jegesmedve, a koala, az óriáspanda, különböző teknősfajok, és még napestig lehetne sorolni, mennyi élőlény pusztulhat el végleg, az emberek hibájából, mégis mindenütt szeméthalmok állnak, autóval araszolunk a dugókban, pazaroljuk az energiát és a vizet.

Rengetegen próbálnak zölden, vagyis környezettudatosan élni, de sajnos még mindig kevesen vannak. Pedig a sok apró odafigyelés is rengeteget segíthet, hiszen lehet, hogy egy mobiltöltő kihúzása a konnektorból csak egy csepp a tengerben, de a tenger ezekből a vízcseppekből áll össze.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek