Starity

Itt az új őrület, az Ombre haj

2012. július 13. 13:01   |   Szerző: édrienn

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2012-ben rengeteg színű és fazonú hajjal, sokszor már annak sem nevezhető hajkoronával találkozhatunk, az egyik legújabb őrület, amely a hétköznapi ember számára is megengedett, az Ombre névre keresztelt frizura stílus.

hirdetés
Itt az új őrület, az Ombre haj

A stílus és az ötlet már hamarabb is vadított a tengerentúlon, de most, hogy rengeteg sztár váltja régi, megunt vagy csak egyszerűnek talált frizuráját a szőkítésen alapuló, átmenetes hajra, már nálunk is tombol az őrület.

Az egész technika egy egyszerű átmeneten alapul: a haj körülbelül a közepétől egyre fakóbb, világosabb a hajvégek felé. A technikának többféle variánsa ismert; lehet szőke és barna átmenet, de ennél a festési eljárásnál a színes hajvég is megengedett.

Legdrasztikusabb verziója, amikor a hajtőtől 2-3 cm-rel kezdik meg a festést, amely egyfajta igénytelen, lenőtt beütést ad az egész frizurának. A sztárok azonban ezt a variációját is nagyon kedvelik, többek között olyan hírességek alkalmazták már, mint Rihanna vagy akár Drew Barrymore.

A hazai sztárok körében épphogy kibontakozóban van a stílus, de eddig még senki sem próbálkozott igazán feltűnően vele, ennek ellenére azonban a külföldi divat bloggerek és a nagy divatguruk elhozták az őrületet kishazánkba is, így ne lepődjünk meg, ha szembe jön velünk az utcán egy-egy ilyen haj.

Ashlee Simpson és Drew Barrymore az elsők között voltak, akik kipróbálták ezt a hajfestési eljárást, tulajdonképp ők a „lavina” elinditói.

A stílus kétségkívül nagy elsimerésnek örvend, hiszen további ismert emberek, mint például Keke Palmer, Raven Symone, Rachel Bilson, Sarah Jessica Parker, Jessica Biel, Hilary Duff, Demi Lovato, Miley Cyrus, illetve Ciara is így hordja már jó ideje a haját.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek