Starity

Dokumentumfilm készül Michael Jacksonról

2012. július 16. 23:11   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén 25 éve, hogy a pop királya kiadta Bad című albumát és ez alkalomból Spike Lee dokumentumfilmet forgat az énekesről, melyben soha nem látott felvételek is helyet kapnak.

hirdetés
Dokumentumfilm készül Michael Jacksonról

Michael Jackson nagysikerű Bad című albuma ebben az évben ünnepli 25. évfordulóját és ez alkalomból döntött Spike Lee, amerikai filmrendező a dokumentumfilm elkészítése mellett. Az 55 éves rendező állítólag már az utómunkálatokat végzi a filmen, ami az 1987-es albumról és az azt követő világkörüli turnéról fog szólni.

„Nem csak hatalmas Michael Jackson rajongó vagyok, hanem ennél sokkal több, és miután volt esélyem személyesen is megismerni és dolgozni vele, mélységesen törődöm a legendájával. Ezzel a projekttel képes voltam feltárni, hogy mi tette olyan hatalmassá, fontossá ezt az évet és napvilágra hoztam olyan lenyűgöző történeteket és kisfilmeket az albumot körülvevő munkálatokról, a turnéról amiket még soha sem láthatott a nagyközönség. Nagyon jó humora volt és vicces is volt. Tehát látni fogják majd az emberibb oldalát és így jobban megismerhetik.- mondta Spike.

Nem mellesleg Lee rendezte a 2009-es This Is It című dalhoz készült klipet is, melyben rengeteg azelőtt még soha nem látott felvétel és emlékezetes pillanat is látható és egy interjú során elárulta, hogy teljes hozzáférése van a három évvel ezelőtt elhunyt énekes archívumához, így a filmben nem lesz hiányunk a Jackson által készített kulisszák mögötti videókból. Hatvan demó készült az albumhoz, de csak tizenegy kapott rajta helyet, tehát felmerül a kérdés: megjelentetik a még nem hallott dalokat?

Lee negyven interjút készített többek között Michael bizalmasaival, koreográfusaival, zenészeivel és rajtuk kívül még sok más együttműködővel, mint például Sheryl Crowval, aki háttérénekesként vett részt a turnén. A mai nagy sztárokat sem hagyta ki, így Kanye West, Mariah Carey, L.A. Reid és Cee Lo Green is szóhoz jut majd.

Az albumot szeptember 18-án adják ki újra és vélhetően kerülnek fel rá még új dalok is. A dokumentumfilm hivatalos megjelenési dátumát még nem közölték, de a hírek szerint mindenképpen sort kerítenek rá még idén és a hivatalos oldalon már elő lehet rendelni a DVD-t.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek