Starity

Tömegmészárlás az új Batman-filmen

2012. július 20. 13:01   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tragédiába torkollt A sötét lovag: Felemelkedés pénteki vetítése a coloradói Aurora városában, miután egy fegyveres férfi tüzet nyitott a film nézőire. Tízen a helyszínen, négyen a kórházban haltak meg, ötvenen megsérültek.

hirdetés
Tömegmészárlás az új Batman-filmen

Minden idők egyik legsúlyosabb mozis tragédiája történt pénteken a coloradói Aurora városban, amikor A sötét lovag: Felemelkedés című film éjféli vetítésén egy feketébe öltözött, rohamsisakot és golyóálló mellényt viselő férfi tüzet nyitott a film nézőire. Sokan mozdulni sem tudtak a sokktól, néhányan pedig azt hitték, ez is a film része. Tíz néző a helyszínen, négyen pedig a kórházban vesztette életét. A rendőrség további ötven sebesültről tud. Egy szemtanú több arcon és gyomron lőtt nézőt is látott, többek között egy 9 év körüli kislányt is. Az elkövető könnygázt is használt a nézőtéren, így téve még nehezebbé a látogatók számára az elmenekülést.

A rendőrség egy pláza parkolójában fogta el a támadót, akinek a kocsijában gázmaszkot és további két fegyvert is találtak. Arra nem találtak bizonyítékot, hogy további elkövetők is lennének.

Az eset a szakértők szerint a film hétvégi bevételeit is befolyásolni fogja, hiszen mint azt egy helyi tévé műsorvezetője is megjegyezte, „nem egészen erre számítasz, amikor sorban állsz a nyár legnagyobb kasszasikerére.”


egy telefonnal készített videó a moziból

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek