Starity

Chad le Clos Michael Phelps nyomdokaiba szeretne lépni

2012. augusztus 05. 20:08   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ugyan Chad le Clos két olimpiai érmével nem az élbolyban áll, mégis a torna egyik felfedezettje – a mindössze 20 éves fiú Michael Phelpst is legyőzte.

hirdetés
Chad le Clos Michael Phelps nyomdokaiba szeretne lépni

A dél-afrikai Chad le Clos mindössze 20 esztendős, ám máris két olimpiai éremmel – egy arannyal 200 méter pillangón és egy ezüsttel 100 méter pillangón – büszkélkedhet. A fiatal úszó ezek után nem csoda, ha bizakodva tekint a jövőbe.

„Szeretnék mellúszásban is jeleskedni, szeretnék jobb eredményeket elérni, és ezzel több futamban indulni a 2016-os riói Olimpián. Úgy gondolom, hogy az évek alatt egy erős váltós csapat is összecsiszolódhat, meg tudjuk csinálni. Azt hiszem, hogy hét, talán nyolc futamban is lehetséges lenne indulnom, és nem lenne túl nagy nyomás.”

Chad tervei nem lehetetlenek, sőt, még az is lehet, hogy Michael Phelps eredményeire pályázik, aki a tegnapi nappal zárta le a karrierjét – a 4x100 méteres vegyes váltón aranyat hozott el az amerikai csapat. Phelps összesen 22 olimpiai érmet szerzett karrierje során, ebből 18 arany, ezzel pedig ő lett minden idők legeredményesebb olimpikonja.

„Még mindig nem tudtam kialudni magam öt napja, de nem érdekel, egy álmom vált valóra azzal, hogy Michael Phelps ellen úszhattam. Ő mindig is egy hős volt számomra, példakép. Az pedig, hogy legyőztem 200 pillangón, mindig is egy álom volt, sosem hittem, hogy sikerülhet. Talán így, és további jó eredményekkel én is olyan lehetek, mint ő, példakép mások számára, jó példa fiatal dél-afrikaiaknak, nemcsak úszóknak, hanem minden fiatal atlétának.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek