Starity

Így élne Barbie és Ken a valóságban

2012. szeptember 07. 09:09   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ki ne ismerné Barbie-t? A hosszúlábú, karcsú derekú, csábos mosolyú szőkeséget, aki hosszabb-rövidebb ideig minden lány gyermekkorának részese volt? Az amerikai szépségideált megjelentítő baba az utóbbi évtizedek során minden idők legsikeresebb játékává vált.

hirdetés
Így élne Barbie és Ken a valóságban
Fotó: Dina Goldstein

A 29 centiméteres plasztik nőalak Budapesttől Tokióig megtalálható a babaházak mélyén, ahol boldogan éli életét párjával, a mindig jólfésült, ápolt és hasonlóképpen vonzó Kennel. Rózsaszín világukban maga a tökéletesség, a harmónia uralkodik, miközben két kézzel szórják a pénzt, többek között szembántóan pink színű Corvette-re, úszómedencére, privát strandra és még hosszasan sorolhatnánk mennyi különleges kiegészítőt lehet vásárolni a csilli-villi pár csilli-vill életéhez. Idilli világuk még az Aqua együttest is megihlette, akik Barbie Girl című daluknak köszönhetően váltak világhírűvé még a ’90-es években.

Dina Goldstein azonban teljesen más oldaláról közelítette meg a Barbie-Ken jelenséget. A provokatív képeiről elhíresült kanadai fotóművész elképzelte, hogy vajon milyen életet is élne a makulátlan pár, ha a valóságban is létező személyek lennének. Goldstein fantáziáját Ken határozottan kérdéses nemi identitása mozgatta meg, s az, hogy vajon a mindig sugárzóan gyönyörű és magabiztos Barbie-nak mi mindenen kellene keresztülmennie a zárt ajtók mögött.


Fotók: Dina Goldenstein / In the dollhouse

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek