Starity

Kajakosaink megszerezték hazánk ötödik és hatodik aranyát!

2012. augusztus 08. 12:12   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A mai napon 10 percen belül kétszer csendült fel a magyar himnusz kajakosaink számára. Ezzel megszerezték Magyarország ötödik, és hatodik aranyát!

hirdetés
Kajakosaink megszerezték hazánk ötödik és hatodik aranyát!

A nap nem a legjobban indult: Vajda Attila címvédőként állt a rajthoz férfi 1000 méter kenuban, ám csak a hatodik helyen végzett miután rosszul rajtolt, és ez is gyönyörű teljesítmény, nem szomorkodik. „Lehetnék csalódott, de tiszta a lelkiismeretem. Nem érzem, hogy szétesett volna a mozgásom, egyszerűen ennyi volt most bennem. Már a középfutamokban lehetett látni, szoros a mezőny, ez a döntőben is beigazolódott. Szuszogva szálltam ki a hajóból, kihajtottam magam.”

De ezután jött csak az igazi csoda: először Dombi Rudolf és Kökény Roland elsőként állt rajthoz férfi kajak kettesben. A magyar duó kiválóan rajtolt, ám egész féltávig a svédek mögött maradtunk, majd utána indítottunk egy hajrát, azonban a portugálok is meglepően jól eveztek. A finis nagyon izgalmas volt, csak a célfotó tudta eldönteni hgogy vajon magyar vagy portugál arany születik. Azonban megnyugodhattunk: a Dombi – Kökény páros aranyérmet szerzett, 0.53 másodperccel lehagyva a portugálokat.

És itt még nem fejeződött be semmi: A női kajak négyesünk az 500 méteres rajthoz készült, a döntőbe futamgyőztesként jutottak be. A lányok a négyes pályán indultak, nagyon jó rajttal. Féltávnál még 1 század másodperccel a másodikak voltunk, azonban utána olyan hajrát indítottak a lányok hogy nem volt kérdés: újabb olimpiai aranyat szerzünk! Így a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina kajak négyes állhatott fel a dobogó csúcsára, a következő himnusz is amit lejátszottak, a mienk volt.

A mai nap fontos meccsek várnak még ránk, férfi kéziseink és pólósaink is az elődöntőbe jutásért játszanak, Izlanddal valamint Olaszoprszággal, sajnos azonban a női pólócsapatunknak tegnap nem sikerült megverni a spanyolokat így a bronzért mehetnek majd. A holnapi napon pedig újabb kajak párharcokat láthatunk majd.

Mind Vajda Attilának, mind a férfi kajak kettesnek, mind a női négyesnek nagyon nagyon gratulálunk, hiszen megszerezték magyarország ötödik és hatodik olmpiai aranyérmét Londonban!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek