Starity

Az éhezők viadala megelőzte Harry Pottert a könyveladásokban

2012. augusztus 19. 13:01   |   Szerző: unicum95

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Suzanne Collins könyvtrilógiájának sikerült megfosztani a trónjától J. K. Rowling szériáját az Amazon eladási listáján. Vajon a siker az e-book olvasók számlájára írható?

hirdetés
Az éhezők viadala megelőzte Harry Pottert a könyveladásokban

Katniss Everdeen megelőzte a nagy varázslót, Harry Pottert a könyveladási listákon – írja a The New York Times.

Sara Nelson, az Amazon könyv- és e-book szekciójának egyik igazgatója elmondta az eladási listák nyilvánosságra hozatala után, hogy amióta Az éhezők viadala debütált 2008-tól, nem csillapodott az érdeklődés körülötte, akárcsak a Harry Potter körül sem, ami egy évtizeddel ezelőtt jelent meg.

„A legérdekesebb az, hogy Az éhezők viadala csupán három könyvből áll, a Harry Potter pedig hétből. Ezt a titulust elérni négy év alatt szerintünk óriási teljesítmény, ami szerintünk nemcsak a könyvszéria népszerűségének köszönhető, hanem annak is, hogy az utóbbi években nagy érdeklődés övezte az elektronikus könyveket” – tette hozzá az igazgató.

Az éhezők viadala tehát könyv és e-book formátum összesített eladásaiból lett az Amazon webshopjának bestsellerje, ám pontos eladási példányszámokat nem tettek közzé. A Harry Pottert viszont csak idén márciusban kezdték digitális formátumban is árusítani, azt pedig nem szabad figyelmnek kívül hagyni, hogy a vásárlási és az olvasási szokások sokat változtak egy évtized alatt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek