Starity

10 éves születésnapját ünnepli a 30 Seconds To Mars

2012. augusztus 22. 17:05   |   Szerző: HunEchelon

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nehéz elhinni, de a 30 Seconds To Mars első lemeze tíz évvel ezelőtt jelent meg. Ennek örömére az együttes tagjai Jared, Shannon és Tomo rajongóikkal együtt ünneplik meg az évfordulót.

hirdetés
10 éves születésnapját ünnepli a 30 Seconds To Mars

1998-ban még senki sem gondolta, hogy az akkor már színészként ismertté vált Jared Leto és bátyja Shannon olyan úton indulnak el, amire maguk sem számítottak. A testvérpár hálószobáikban, garázsokban és lepukkant stúdiókban kísérleteztek a zenei stílusokkal. A művészi projektként induló családi vállalkozást már ekkor színpadra vitték kisebb klubokban, és mikor közönségre talált zenéjük, úgy döntöttek egységes lemezzé gyúrják össze dalaikat.

Sikeresen le is szerződtek, ez után pedig meg sem álltak az első albumuk elkészítéséig, melyet Bob Ezrin producer vezetésével teljes egészében a két fiú játszott fel: Shannon az ütős hangszereken, Jared pedig a többi hangszeren játszott és énekelt. Végül 2002. augusztus 27-én megjelent első lemezük, mely az együttes nevét viselte.

Az elmúlt évtized nem telt el eseménytelenül számukra: megéltek több tagcserét, megjelentettek még további két nagylemezt, díjakat nyertek, pereskedtek, koncertturnéjukkal pedig Guinness rekordot döntöttek. Ám saját állításuk szerint a rajongóik nélkül nem tartanának ott, ahol ma:

„Ha az Echelon nem lenne, szerintem már mi sem lennénk. Ez nem egy önző dolog, ez egy megosztott élmény” – nyilatkozta korábban Shannon.

Nem meglepő tehát, hogy az együttes a rajongóit is bevonta az ünneplésbe. Augusztus 27-én (magyar idő szerint aug. 28-án, hajnali 2 órakor) a VyRT.com jóvoltából élő közvetítésen találkozhatunk a 30 Seconds To Mars tagjaival. Ígéreteik szerint az eseményen hallható lesz az első lemez, melyet maguk a fiúk fognak kommentálni, a rajongók által feltett kérdésekre válaszolnak majd, melyek központi témája a 30 Seconds To Mars megszületése lesz, illetve élő akusztikus koncertet adnak.

Az évfordulóra való készülés már hetekkel korábban érezhető volt, ugyanis az együttes a különböző közösségi oldalakon kérte rajongóit, hogy küldjék el nekik a 10 évvel korábban, a 30 Seconds To Marsról készült képeiket és videóikat. Az, hogy mi a céljuk velük egyelőre nem tudni, de hamarosan erre is fény derülhet, illetve többi, egy évtizede bennünk lappangó kérdésekre, miszerint miért pont azokat a jelképeket használják (Mithra, Trinity, Triád) vagy hogy megtalálta-e már valaki az Argus Apocraphexet?

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek