Starity

Ne parázz a suli miatt!

2012. augusztus 26. 12:12   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szeptember harmadik napján ismét elkezdődik az iskola - újabb év, újabb dolgozatok és fárasztó órák. Mi segítünk túlélni!

hirdetés
Ne parázz a suli miatt!

A nyár végével egyre több a feszültség a fiatalabb generációkban, egyre nagyobb az elvárás velük szemben. Mit tehetünk, hogy csökkentsük az idegességet, és jobban teljesítsünk? Összeszedtünk néhány pontban, mire nem árt odafigyelni, ha jó jegyeket szeretnénk.

  1. Mindig időben feküdj le, hogy másnap kipihentebb légy és fel tudd venni a harcot iskoláddal!
  2. Étkezz egészségesen, sportolj! Hidd el, az egészséges életmód felszabadít, ha rendszeresen mozogsz, jobb a közérzeted, jobban tudsz koncentrálni. Nem utolsó sorban az önbizalmad is megnő, ami a társasági életedre is pozitív hatással lesz.
  3. Ne hagyj semmit az utolsó pillanatra, és csak olyat vállalj el, amit véghez is tudsz vinni! Nem kell a felesleges nyugtalanság.
  4. Tedd élvezetesebbé a tanulást. Használj színes kiemelőket, írj fel magadnak vicces idézeteket, amik segítenek odafigyelni, és még sem untatnak!
  5. Figyelj oda az órákon a telefonod nyomkodása helyett, így délután már sokkal kevesebb időt kell a tanulásra fordítanod!
  6. Bízz önmagadban, és légy nyitott! Ez a legfontosabb, hiszen ha elhiszed, hogy menni fog, meg is tudod valósítani.

Ha megfogadod a tanácsokat, látványos lehet a javulás, s talán nem csak az iskolai életedre fog ez kihatni, hanem segít új barátokra lelni, kiegyensúlyozottabb életet élni. Nem kell azonnal belecsapni a közepébe, fokozatosan vidd véghez a céljaidat, a fent leírtak segíthetnek ebben, persze csak akkor, ha te is ezt szeretnéd!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek