Starity

50 Cent felháborodott a Negro cukorkán

2012. augusztus 28. 11:11   |   Szerző: misssha

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Alig egy napja töltötte föl Fiddy az internetre azt a képet, amin pár csomag Negro cukorka látható, a sztár egyes rajongói máris rasszistának kiáltották ki a magyarokat.

hirdetés
50 Cent felháborodott a Negro cukorkán

„Aztarohadt, nézzétek, mit találtam Európában!” – szöveggel töltött fel 50 Cent egy képet a Negro cukorkáról, amelyet ő maga készített egy magyar benzinkútnál. A fotó után rengeteg felháborodott kommentelő vádolta a „torok kéményseprőjét” rasszizmussal, ugyanis a néhányuk szerint a cukorka zacskóján egy fekete ember látható hurokkal a nyakán.

A csomagolást félreértelmező és a terméket közelebbről megismerni nem akaró vélhetően afro-amerikai rajongók máris hazánkat kezdék sértegetni. A magyar tulajdonban álló cukormárkát néhányan megvédték, de a legtöbben továbbra is negatívan állnak hozzá.


Fotó: Instagram / 50cent

A lassan százéves Negro a vád ellenére még a nevét sem az amúgy fekete színt jelentő spanyol szóról kapta, hanem feltalálójáról, Pietro Negrórol. A cukor összetevője ma is ugyanolyan őrzött titok, mint pl. a Coca-Coláé, sőt, egyes énekesek is ezzel ápolják a torkukat a fellépésük előtt és után.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek