Starity

Daniel Craig: „Austin Powers tönkretette a Bond-legendát”

2012. szeptember 05. 09:09   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Craig szerint az Austin Powers-filmek elrontották a Bond által felépített mítoszokat és legendákat.

hirdetés
Daniel Craig: „Austin Powers tönkretette a Bond-legendát”

A mindi szókimondó Daniel a Bond-filmek iránti csökkenő érdeklődést az Austin Powers-filmeknek és -karaktereknek tudja be. A sztár az Esquire magazinnak adott exkluzív interjújában nyíltan kimondja, hogy saját maga is tapasztalja, az emberek gyakran szemöldököt vonnak, és egy lapon emlegetik a két ügynököt, pedig a két karakter sokban különbözik.

„Austin Powers elcseszte. Mikor elkezdtük forgatni a Casino Royale című filmet, mindenki Mike Myers karakterével akarta hasonlítgatni. Olyan helyzet alakult ki, hogy már nem tudtunk mit csinálni, ez maradt meg az emberekben” – mondta Craig, aki mérges, amiért karakterét egy komolytalan ügynökhöz hasonlítják, ugyanakkor beismeri hogy mindkét filmben nagy szükség van poénokra.

Daniel szerint Austin egy komolytalan figura, aki ügynöknek ugyan ügynök, de soha nem lehet egy lapon emlegetni a 007-essel és kikéri magának, hogy Austin viccesebb, mint Bond: „Bond már nem vicces többé. Austin bolond.”

A sztár szerint a karakter egyediségében és annak remek humorában rejlik a történetek sikere. Történjék bármi, egy laza Bond-beszólás mindenek felett áll, és ennek így kellene maradnia.

„Szerintem ez az egyik legjobb dolog a történetekben – annak ellenére hogy James egyénisége az idő múlásával kopik vagy fejlődik –, hogy egy kis rejtély mindig marad a karakterben, kérdések és félelem, de az fekete humorral – igen, fekete humor. A veszélyről, ami vicces is lehet, mert olyan emberek kezében van a karakter, akik lazán azt mondják neked, hogy »Cseszd meg«, ha a képernyőn próbálkozol felmászni egy tetőre vagy meghalsz nyomban. Nem ismernek lehetetlent.”

Daniel szerint nem csak a karakter szenved lelki sérüléseket, hanem maga a film is, amit az emberek gyakran hasonlítagatnak az Austin-filmekhez, pedig a kettő nem ugyanaz a kategória. Elszomorítónak találja, hogy a 007-est a „morcos Austin”-ként emlegetik és túl komolynak vélik a történetet. Nem érti miért szükséges hasonlítgatni a karaktereket és filmeket, de ha már muszáj, akkor miért Powers a mérce, miért nem Bond, mikor a 007-es legendája már hosszabb ideje él.

Feszültségoldásként elmeséli a sztár, hogy a forgatásra egyszer betört egy tűzoltónak kinéző férfi, aki egy kürtöt fújt, beszaladt és azt üvöltötte: „Én vagyok a jobb!”

„Volt egy emberke, narancssárga tűzoltóruhát viselt, zsebkendővel a nyakában és kürt volt nála. Valahogyan bejutott a forgatási helyszínre és kiabálni kezdett. Megszólalt a Bond énem, eltűnődve azon hogy vajon a karakterem megtudná-e ölni az övét. Nem történt semmi, kivezették a helyszínről.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek