Starity

Közösségi médiáról szóló paródiával nyomul az HBO

2012. szeptember 04. 18:06   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Eddig soha senki nem mert a nagyérdemű elé állni az ötlettel, hogy nagy büdzsés sorozat fókuszáljon a közösségi médiára. Az HBO bevállalja.

hirdetés
Közösségi médiáról szóló paródiával nyomul az HBO

Életünk részéve válik a közösségi média – ha engedjük. Ha túlzásba visszük, le sem tudnak minket vakarni a képernyőről, gondljunk csak a Facebook-függőségre. Ilyen és hasonló gondolatok merültek fel az HBO fejeseinél, akik a 2013-as pilotszezonra egy igazi szenzációval indulnak. Az HBO Amerika egyik legjobb kábeles csatornája, ami minőségi sorozataival gyakran kivívja díjátadók szobrait és a kritikusok elismerő véleményét, ám most újból bevállalnak egy olyan projektet, ami sok embernek nem fog tetszeni.

Ez a taktika bevált a csatornánál, hiszen a nemrégen első évadát befejező Veep (Az alelnöknő) szintén kockázatos projektnek bizonyult, de rekordokat döntött, ezért áldásukat adták a sorozat pilotjára, amit Armando Iannucci már meg is írt. Armando egy skót származású író, tévés és rádiós producer, komikus, aki BAFTA-díjas és Emmy-jelölt, a maga sötét és bizarr humora miatt a szatíra műfaj egyik legjobbikának tartják mind hazájában, mind Amerikában. A producer eddig celebritással és politikával foglalkozó sitcomokat készített, utóbbival saját hazájában is annyira kihúzta a gyufát, hogy tavaly a politikusok támadták a Királynő azon döntését, hogy a Brit Birodalom Érdemrendje díjat megkapja, amit végülis átvehetett. Neki köszönhetjük az Egy kis gubanc és Az alelnöknő című amerikai paródiákat is.

Az HBO kb fél éve bízta meg ezzel a projekttel és Armando már meg is írta a pilotot, ami nagyon tetszett az HBO-nak.

„Az internet emberekre gyakorolt hatása érdekel, főleg a Microsoft, Google, Facebook. Itt van nekünk sok huszonéves fiatal akik milliárdokat keresnek azzal, hogy az emberek órákat ülnek a számítógépek előtt. Honnan van az indíttatás? Mitől válnak zombivá? Az erő velük van” – mondta Armando, aki azt is szerette volna megérteni, hogy miért válnak az emberek függővé.

„Az is érdekel, hogy egy 25 éves milliomos miért szeretné magáról kiírni Facebookra, hogy csinált magának egy csésze teát vagy miért csicsereg valaki arról, hogy terhes de nem tudja ki az apa.”

A komikus elmondta, hogy halálra röhögte magát a Közösségi Háló film alatt és a falnak tudna menni mikor a saját gyerekei sem tudnak elszakadni a közösségépítő weboldalaktól. Ezen ötletét az HBO felé közvetítette és azok biztosították neki, hogy nem szólnak bele az írásba. A forgatókönyv elkészült és Ianucci üzeni mindenkinek, hogy a kritikusoknak nem fog tetszeni, ahogyan a közösségi oldalak szerelmeseinek sem. Saját gyerekei durcásan fogadták a forgatókönyvet, mélyen megsértve. Hozzátette, hogy a médiának sem nyeri el a tetszését, hiszen minden elég híres weboldalt és portált górcső alá vett, a megírás előtt internetfüggőkkel és Facebook-mániás emberekkel, valamint pszichológusokkal beszélt.

Az író már most bocsánatot kért azoktól, akik megsértve érzik majd magukat, de úgy érzi, hogy ennek a dolognak ilyen szemszögét még nem vesézték ki eléggé, a mézes madzag elhúzása az emberek előtt és a függővé válás pedig egy olyan téma, amihez eddig nem sokan álltak hozzá így – mondta az író, aki rengeteg időt töltött a projekt tökéletesítésével és a téma megismerésével.

A producer egyik rokona programozó és sokat beszélgetett vele, biztosított mindenkit afelől is, hogy politikamentes lesz a műsor. A férfit szülei eredetileg jogásznak vagy politikusnak szánták, hogy rokonait kövesse a felsőbb vezetésben, de azt annyira álszentnek és képmutatónak találta, hogy nem tudott megmaradni a minisztériumban, most pedig a sok általa begyűjtött információval és sötét humorával megalkotta a forgatókönyvet, amelyben nagyon bízik az HBO.

A szereposztás egyelőre még nem megerősített, de a csatorna sok pénzt akar kiszorítani a projektre. Valószínűleg ez is kézi kamerával felvett projekt lesz, ez jellemző Armando műsoraira és amerikai HBO sitcomokhoz méltóan 6 vagy 8 részes lesz.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek