Starity

Tom Hiddleston éhezett sorozata forgatásán

2012. szeptember 11. 16:04   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tom exkluzív interjút adott sikeres sorozatával, a The Hollow Crownnal kapcsolatban.

hirdetés
Tom Hiddleston éhezett sorozata forgatásán

Tom a Sunday Mail Live magazinnak nyilatkozott, amiben legutóbbi projektjéről, a The Hollow Crown sorozatról faggatták. A széria négy részes, és Tom az utolsó három epizódban szerepel, mint V. Henrik. A Shakespeare-történetek közül kiválasztott II. Richárd, IV. és V. Henrik kalandjait a londoni olimpiával egy időben sugározták a televíziókban és óriási sikereket értek el. II. Richárdot Ben Whishaw, IV. Henriket Jeremy Irons alakította.

Hiddleston elárulta interjújában, hogy soha életében nem harcolt jobban egy szerepért, nem tett ki magáért ennyire, mint a sorozatban. Állítja, hogy a Bosszúállók című filmben csak ökörködött a forgatáson, ám ennek ellenére kiderült, Tom volt az egyetlen a csapatból, aki engedte, hogy a film kedvéért elbánjanak vele. Míg a produkcióban Mark megragadta vállánál és ráncigálta maga után a földön, hogy Tom minnél élethűbb, tényleg fájdalmas arcát mutassa, addig V. Henrikként nemcsak a csatajeleneteket és monológokat vette komolyan, de a hihetőség kedvéért a harci jelenetek napjain nem evett semmit sem, hogy jobban bele tudja élni magát a szerepbe, hiszen V. Henrik és csapata nehéz időket élt meg, sokszor éhen és szomjan. A sztár szerint a színházkultúra megéri a fáradalmakat, és egy Winston Churchill-idézetet ad magyarázatként.

„Mikor a második világháború valamelyik évében egy képviselő a londoni parlamentben azt nyilatkozta, átmenetileg nullára csökkentik a kultúra és művészet támogatását, Winston megkérdezte, hogy ez esteben miért harcolnak. Gazdag kultúránk van, főleg az irodalom terén, de ha azt nézzük, sokan kapnak Oscar-díjat, Adele pedig sorra nyeri a Grammy-díjakat. Nagyon büszkéknek kellene lennünk a kultúránkra, és bevetni mindent azért, hogy a legjobb formánkat hozzuk.”

Legnehezebb de egyben legnagyobb kihívást is jelentő jeleneteinek a harcos jeleneteket említi, amelyek annyi adrenalint szabadítottak fel benne hogy sokszor átlépte az idősávot, amiben beszélnie kellett volna ám a rendező jobbnak látta ha le sem állítja a kamerát hanem veszik a jelenetet tovább míg Tom be nem fejezi a monológot, amelynek következtében kicsúsztak a napi forgatásra szánt időből. Már a próbák alatt kiderült hogy az időjárás szempontjából az utolsó jeleneteket kellene elsőként felvenni ezért az első napon semmit nem csinált csak halott királyként feküdt egy asztalon. A színész amiatt is aggódott hogy hogyan sikerül egy színházi darabot tévéképernyőkre vinni.

"Az volt a legfontosabb dolog, hogy jól vigyük a képernyőkre a harci jeleneteket. Ha egy színházban játszom, ott lovam sincs, amivel lovagolhatok, nekünk pedig több száz lovunk volt. Támadjunk meg sok ismeretlen embert, akiket még életemben nem láttam, de tíz perccel ezelőtt egy kardot tartottak a nyakamhoz. Ott van a monológ is: »Bátran elő! Kiáltsátok mindannyian: Henrikkel Isten, Szent György s Anglia!«.”

A színész szerint harcos jelenetek után nehéz monológot előadni, ám ő ragaszkodott ahhoz, hogy ne várjanak a jelenetek között, ha kell, lihegve mondja el amit kell, mert a beszéde nem zsibvásári vásárló fogás, hanem harci felhívás a hazáért.

„A szavaknak nagy ereje van, ez a szöveg megemeli az adrenalin szintedet. A szavak 410 évesek, a harc pedig 200 évvel azelőtt történt, és még mindig libabőrös lesz tőle az ember.”

Tomnak tehát szó szerint lógott a nyelve, éhezett és a nap végére a hangja is elment, aminek következtében csúsztatni kellett interjúit, de szerinte megérte, már csak azért is, mert a mostani generáció nem veszi komolyan Shakespeare művészetét, és ezáltal tiszteleg kedvencei előtt, akik annak idején nagyobb sztárnak számítottak.

„Annyira ünnepelt sztárok voltak, mint manapság Brad Pitt vagy George Clooney. Manapság ezt nem díjazzák.”

Legutolsóként a fiatalabbik Henrik vicces pillanatait vették fel, amelyben Tom valóban egy hordó alá feküdt, és ráengedtek a fejére több mint egy liter vörösbort a főpróba és a forgatás összes újrafelvett jelenetei alatt, nem használt kaszkadőrt, és maga ugrált le a lépcsőkről, aminek fájó boka lett a következménye.

„Wales hercegét először egy lázadó, alkoholista emberként látjuk, akit tényleg semmi nem érdekel, csak az, hogy szórakozzon, ihasson és jól érezze magát, a saját apját képes az alattvalók előtt kifigurázni, akinek halálos ágya mellett később nem tudja abbahagyni a sírást.”

Tom elmesélte, hogy életében először Rómeót alakította egy színházi darabban, ami nem sikerült túl jól.

„Rómeót alakítottam először, nem jól, nem sikerült. Rómeó önző, makacs és magának való, én pedig fiatal voltam és ennek pont ellentetje.”

A sorozat DVD-je október elsejétől kapható a szigetországban és amerikai forgalmazó híján csak webshopokon keresztül lehet megvenni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek