Starity

Marilyn Mansonnak üzent a névadója

2012. szeptember 18. 09:09   |   Szerző: Vegas

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy hete írt a börtönből egy levelet Charles Manson, amiben burkoltan arra kéri az ő nevét használó világsztárt, hogy támogassa az általa korábban létrehozott kezdeményezést.

hirdetés
Marilyn Mansonnak üzent a névadója

A Brian Hugh Warner néven napvilágot látó Marilyn Manson a karrierje elején a nevét Marilyn Monroe és Charles Manson nevéből ollózta össze – utalva az angyali, és az ördögi természetére egyben. Viszont azt a világsztár sem gondolta, hogy az egyik névadó valaha is értesülni fog erről, ugyanis Marilyn 1962-ben elhunyt, Charlie pedig már több mint 40 éve huzamosan – egyesek szerint politikai fogolyként – a börtönben ül. A Tate-LaBianca gyilkosságokat feldolgozó filmekből rengeteget ismerünk, de hogy pontosan mi az igazság, az máig nem derült ki.

Charles Mansonnak viszont vannak kint barátai, akikkel tartja a kapcsolatot, így történt, hogy szeptember 11-én írt egy képeslapot, amit tulajdonképpen Marilyn Mansonnak szentelt. A levél nagyon burkoltan fogalmaz, de lényegében Charlie arra utal, hogy ha már felhasználja az ő nevét a karrierjéhez, megérdemelne annyit, hogy az általa alapított ATWA névre elkeresztelt, megalkuvást nem ismerő ökológiai mandátumnak adományozzon egy pénzösszeget.

De vajon mi is az ATWA? Az 1960-as évek végén alapította Charles Manson, eredetileg All The Way Alive (Mindvégig életben) röviditéssel, majd később magába foglalta az Air-Trees-Water-Animals (Levegő-Fák-Víz-Állatok) röviditését is. Az ATWA hívői a földi egységet hangsúlyozzák, gyakran spirituális szempontok szerint, valamint hatáskörükbe tartozik az anyatermészet és annak védelme is. Charles közeli barátai kintről hirdetik az igét, átadják az üzeneteit az interneten keresztül, és támogatják őt.


Levél Marilyn Mansonnak az eredeti névadótól

Egyébként Brian Hugh Warnert annyira megragadta Manson személye – és a kevésbé, általában csak a követői által ismert zenéje –, hogy Charlie saját számát, a Sick Cityt is feldolgozta.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek