Starity

James Cameron kínai Na'vikkal bővítheti az Avatart

2012. szeptember 19. 22:10   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

James Cameron egyre szorosabbra fűzi üzleti szálait Kínával, így az Avatar folytatásaiban kínai Na'vikkal is találkozhatunk.

hirdetés
James Cameron kínai Na'vikkal bővítheti az Avatart

James Cameron nagy lehetőségeket lát Kínában, az Avatar soron következő folytatásaiban kínai színészeket is szívesen alkalmazna.

A rendező örömmel látja, hogy a kínai emberek sokkal inkább nyitottak a 3-D technológiára, mint a nyugati kultúrák. Augusztusban cége, a Cameron/Pace Group közös vállalkozást indított két tianjini vállalattal, és közösen szeretnék elterjeszteni a 3-D technológiát Kína-szerte. Az ötlet valószínűleg jövedelmező lehet, hiszen a kínai gazdaság rendkívüli mértékben fejlődik, és mivel a világ legnépesebb országáról van szó, kereslet is akad.

Ami az Avatar folytatásait illeti, a tervek szerint a stúdióban zajló performance capture-t Los Angelesben, a computergrafikát nem igénylő jeleneteket pedig Új-Zélandon fogják leforgatni, 2013-tól kezdődően.

A rendező nagy lehetőségeket lát a kínai piacban: „Öt éven belül Kína könnyen válhat akkora piaccá a filmek számára, mint Észak-Amerika, és speciális gazdasági támogatást kapnak a kínai tartalmak vagy a kínai koprodukciók. Az Avatar 2. és 3. finanszírozása már megoldott, de ha kínai koprodukciónak számítunk, a kínai bevételek nagyobb százalékát kaphatjuk vissza a támogatással.”

„Az Avatarhoz felvehetünk kínai színészeket, hiszen bármilyen akcentus elrejthető a Na'vi akcentussal. Szóval lehetnek kínaiak a Na'vik, és felvehetünk kínai színészeket is, akik angolul beszélnek a filmben” -
tette hozzá a rendező.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek