Starity

Az Emmy 2012 nyertesei

2012. szeptember 24. 07:07   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A díjátadó papírforma szerint zajlott, a Game Change és Homeland aratott, Tom Hanks köszönőbeszédét lerövidítették, Sherlock semmit sem nyert.

hirdetés
Az Emmy 2012 nyertesei

Lezajlott a 64-ik Emmy-díjkiosztó ami nem sok meglepetést tartogatott. Az ABC támogatásával létrejött ceremónián a Breaking Bad, Homeland és a Trónok harca számított a legnagyobb esélyesnek. A kezdés előtt a vörös szőnyegen nyilatkoztak a sztárok, Jimmy Fallon viccet űzött Amanda Bynes színésznőből, Christina Hendricks pedig nem is sorozatáról, hanem Ryan Goslinggal közös filmjéről, a How to catch a monster című projektjéről beszélt, amit májusban kezdenek majd el forgatni, és Ryan rendez. Jimmy Kimmel, a műsor vezetője melegekkel, kínaiakkal és angolokkal viccelődik.

„A tévénk az egyetlen dolog amit a kínaiak még nem tudtak lemásolni… és mégis minden ötödik jelölés egy angol színészé.”

A sztár nem hagyhatta ki a politikai poénokat sem, a bevezető szöveg gyenge és erőltetett. Az első díjat Amy Poeller és Louie adta át. A legjobb férfi mellékszereplő vígjátékban díját Stonestreet nyeri. Jim Parsons Sheldonként vonul a színpadra Zooey Deschanel színésznővel együtt, hogy díjat adjon át, vígjáték írásért Louie kapott díjat. A legjobb női mellékszereplő vígjátékban Julie Bowen (Modern Family), Kathy Bates és Jimmy Fallon a legjobb vendégszereplő vígjátékban. Közösen adták át a legjobb vígjáték rendező díját Steven Levitannek. (Modern Family), John Cryer a legjobb férfi főszereplő komédiában. Mindenki nagy meglepetésére Julia Louis-Dreyfus is átvett egy szobrot, a legjobb női színész vígjáték kategóriában nyert. Julia láthatóan meg volt hatva, hangja elcsuklott és remegett.

Az Amazing Race stábja hálás, műsoruk lett a legjobb valóságshow, egy gyenge Agymenők-szkeccs után pedig Seth MacFarlane Tom Bergeronnak adta át a legjobb realityshow-házigazda kategória szobrát. A terhes Claire Danes prezentálja fel a legjobb férfi mellékszereplők kategória jelöltjeit, a nyertes Aaron Paul (Breaking Bad), aki azért hálás inkább, hogy az írók még nem „nyírták ki” karakterét a sorozatból. A Homeland írói kiváló munkájukért, Maggie Smith a Dowton Abbey című sorozatban való szerepléséért megkapta a legjobb női mellékszereplő szobrot. A legjobb férfi főszereplő drámában Damian Lewis győzedelmeskedett, a Homeland című sorozat másik főszereplője, Claire Danes pedig a legjobb női főszereplő dráma kategóriában. A legjobb varieté írója Louis CK a Standupjáért. A prezentáló Aziz Ansari poénkodik a sok angol színész jelölésén, ami remek felvezető a következő díjátadó Ricky Gervais részére, aki viszont azt nem érti hogy az amerikaiak mit szeretnek az Amazing Race-ben. Ricky hozza a formáját, támadja a Golden Globe-ot, még egy díjat ad át Glenn Weissnek, aki a legjobb varieté rendező, legjobb Varieté, zenés, komikus sorozat a The Daily Show.

Jessica Lange (American Horror Story) a legjobb női mellékszereplő minisorozatban, Emmyt kapott még Tom Berenger is a Hatfields & McCoys-beli mellékszerepért. A legjobb minisorozat-tévéfilm írásáért a díjat Danny Strong kapta, Julianne Moore a legjobb női főszereplő minisorozat vagy tévéfilm kategóriában nyert. A rendező Jay Roach kap díjat a legjobb minisorozat/tv-film kategóriában. Kevin Costner a legjobb férfi főszereplő. A minisorozatok tv-filmek fődíját a Game Change kapta, és ahogyan a többi írót és producert, Tom Hankset sem engedik sokáig beszélni. A sorozat producereként hosszabb köszönőszöveget várt mindenki, ám érdekes módon csak a színészeket nem zavarták le idő előtt a színpadról. A Homeland a legjobb dráma, Michael J. Fox felprezentálja a legjobb komédiasorozat díját, ami a Modern Familyé lett.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek