Starity

A rapper megmentette a rocksztár életét

2012. október 05. 09:09   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hallucináló Scott Stapp kizuhant egy szálloda erkélyéről – T.I. lett a mentőangyala, ugyanis a halál torkából mentette ki.

hirdetés
A rapper megmentette a rocksztár életét

A Creed énekese, Scott Stapp egyike a legnagyobb T.I.-rajongóknak. 2006-ban az atlantai rapper Stapp megmentésére sietett, miután a rock énekes kizuhant a 16. emeleten lévő szobájának erkélyéről a Miami Beach-i Delano Hotelben. Stapp a nemrégiben megjelent önéletrajzi könyvében, a Sinner's Creedben idézte fel a történteket.

Az akkoriban részeg és bedrogozott Stapp azt írja, hogy depressziós, paranoiás volt, és gyakran hallucinált. Azt hitte, hogy üldözik, ezért megpróbált elmenekülni, és felmászott az erkély korlátjára. Mikor megpróbált leereszkedni az alatta lévő erkélyre, megcsúszott, és a homlokára esett.

Amint Stapp egy betonpárkányon feküdt a 15. emeleti erkély mellett, segítségért kiáltott, de a szomszédos szoba üres volt. Két órába telt, mire felfedezték a fájdalomtól nyöszörgő férfit, akinek az orra mellett a karja és a csípője is eltört.

„Végül kinyílt az erkélyajtó – emélkszik vissza Stapp. – Amint kinyílt, félrehajtottam a fejemet, és egy vértócsa fröccsent az alattam álló úriember lábai elé. Felnézett, megláttam az arcát, és arra gondoltam: »Várj csak, én ismerem ezt a pasast!«”

Stapp és T.I. még 2004-ben találkoztak, amikor zenét készítettek a The Passion Of The Christ: Songs című albumhoz (a lemezen található dalokat a híres Mel Gibson-film inspirálta).

A Live Your Life rappere azonnal felismerte a kollégáját. „Scott Stapp? – mondta. – Ember, te kész vagy.”

Stapp azt mondta, megköszönte Istennek, amiért annyira szereti őt, mert nem hitte volna, hogy egy barát jön a segítségére. „Mennyi volt az esélye annak, hogy T.I. – a nagy rapper – besétál az utcáról, bejelentkezik az utolsó szabad szobába, és éppen időben érkezik ahhoz, hogy megmentse az életemet?”

T.I. nemcsak, hogy Scott segítségére érkezett, de még meg is próbálta távol tartani a sajtót az esettől. Stapp elmondta, hogy T.I.-nek volt egy terve. „Hívok egy mentőt és kiszabadítalak innen. – mondta. – Nem tudom a nevedet – ha érted, mire gondolok.”

Amikor a mentősök megérkeztek, ők is felismerték Stappet, és azt javasolták, hogy tartsák titokban a személyazonosságát. „Egy rendőrtiszt jön hamarosan – mondta neki az egyik mentős. – Ez így szokás. Letisztítjuk rólad a vért, mire idér. Megerősítjük, hogy nem öngyilkosssági kísérlet volt, és balesetként fogjuk bejelenteni az esetet. Felejtsd el a nevedet. Nem akarod látni az újságokban.”

Amikor Stapp megérkezett a kórházba, az orvosok megdöbbentek, hogy túlélte az esést. „Nincs orvosi magyarázatunk arra, hogyan lehetséges, hogy ön még életben van – mondta neki az orvos. – Az emberi koponya nem elég erős ahhoz, hogy túléljen egy ilyen közvetlen becsapódást. Az ön fejének úgy kellett volna széthasadnia, mint egy görögdinnyének. Hivatalosan ön a legszerencsésebb ember, akit valaha láttam.”

A Sinner's Creed című könyvében Stapp mesél a droggal vívott harcáról, a hitről, és a házasságról. Múlt hónapban T.I. adott ki könyvet, Trouble & Triumph: A Novel Of Power & Beauty címmel.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek