Starity

Lady Gaga békedíjat kapott társadalmi tevékenységeiért

2012. október 11. 09:09   |   Szerző: tiktak

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lady Gaga társadalmi tevékenységei miatt október 9-én átvehette Yoko Onotól a különleges, férjéről elnevezett John Lennon-békedíjat, amelyet kétévente osztanak ki olyan embereknek, akik a világ békéjéért küzdenek.

hirdetés
Lady Gaga békedíjat kapott társadalmi tevékenységeiért

Mindenki tisztában van azzal, hogy Lady Gaga évek óta küzd az egyenlőségért és az elfogadásért. Támogatja a homoszexuális és leszbikus párokat, küzd az erőszak ellen, és bátorítja a beteg, vagy szépséghibás rajongóit. Éppen ezért az aktív munkájáért John Lennon özvegyétől vehetett át egy békedíjat Izlandon, Reykjavíkban.

A díjátadón Yoko Ono beszédéből kiderült, hogy rendkívül tiszteli és nagyra becsüli a szupersztárt: &ldquo Lady Gaga korunk egyik legnagyobb művésze. Nem csak egy előadó, hanem egy aktivista, aki művészetét használja a világ jobbá tételéhez – mondta Ono. – Nagyon ismert társadalmi munkáiról, foglalkozik a világ jövőjével, és azzal hogy mi történik” – tette hozzá.

A korábban bejelentett díjazottak között van a Pussy Riot orosz együttes, John Perkins amerikai esszéíró, Rachel Corrie emberjogi aktivista és Christophe Hitchens újságíró. Yoko Ono már szeptember 21-én átadta a díjat a Pussy Riotnak, amivel megköszönte, hogy szilárdan kitartanak a szólásszabadságba vetett hitük mellett.

Egyébként a díjat 2002-ben hozta létre Yoko férje emlékére, és minden második évben olyan személyeknek adományozza, akik sokat küzdenek egy jobb világért, és annak békéjéért.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek