Starity

Denzel Washington: a Kényszerleszállás pozitív hatása

2012. november 07. 17:05   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Oscar-díjas színész elárulta, hogy a legújabb filmjének forgatása közben szokott le az alkoholról.

hirdetés
Denzel Washington: a Kényszerleszállás pozitív hatása

A november 2-án mozikba kerülő új filmjében, a Kényszerleszállásban („Flight”) a színész, Denzel Washington egy pilótát alakít, akit magasztalnak azért, amiért egy balesetet szenvedett repülőgépet lehozott a földre, azonban támadás alá kerül, amikor felfedezik, hogy az incidens idején alkohol volt a szervezetében. A karakterét, Whip Whitakert, sokan alkoholistának tartják. Ez lehetett volna a tökéletes lehetőség Washington számára, aki egy 1986-os, Essence-interjúban elárulta, hogy abbahagyta az ivást, hogy ismét a pohár fenekére nézzen – de nem ez történt. Ehelyett a színész, aki most azt állítja, hogy „félig” hagyott fel az ivással a nyolcvanas években, a forgatás 45 napján valóban nem ivott egy csepp alkoholt sem.

Az 57 éves Washington a következőket árulta el a The Hollywood Reporter magazinnak: „Ha forgatás alatt ittam volna, nehezebb lett volna fegyelmezettnek maradnom, például reggel időben felkelnem. Ilyenkor egy kicsit nyűgösebb, másnaposabb vagy. Tudtam, hogy kiváló alkalom lenne, és igazán klassz történet. De jól akartam csinálni a dolgot.„ A színész azonban gyorsan hozzátette, hogy az absztinens állapot csak ideiglenes. ”Nem örökre adtam fel az ivást.”

Washington, aki körülbelül tíz kilót hízott a szerep kedvéért, hihetetlenül fegyelmezett, amikor forgat. „A Védhetetlenben úgy játszottam, mintha szociopata lennék, és nem voltam csevegős hangulatban, amíg nem éreztem, hogy manipulálni tudlak, hogy le tudlak győzni. Ilyen egy szociopata – mondja az 1983 óta boldog házasember. – Ez mindig így megy, amióta csak színészként dolgozom: az maradok, amin éppen dolgozom. Senki sem mondja azt, hogy »ember, ezt a felvételt elrontotta, de fogadok, hogy mindenkihez kedves volt!«”

Mostanra, olyan sikerek után, mint a Philadelphia, a Fallen, a Remember the Titans és a Training Day Washington azt tehet Hollywoodban, amit csak akar. De nagyon is tudatában van annak, hogy sok más afro-amerikai színész, különösen a színésznők, még mindig problémákkal kerülnek szembe, ha Hollywoodban akarnak dolgozni. „Minél sötétebb a nő bőre, annál nagyobb a gond – jegyzi meg. – De ez mind relatív: a 40 éves bármilyen színű bőrű nő azt mondja, »nos, tudod, mindig a 30 évesek kapják meg az összes szerepet«.”

Washington egyik kedvenc rendezője, akivel öt filmjében is együtt dolgozott, az augusztus 19-én öngyilkosságot elkövető Tony Scott volt. Bár nem gyakran beszélgettek egymással, a színészt nagyon megviselte az eset. „Sokkolt a halála. Még mindig sokkos állapotban vagyok. Ha adtál volna nekem egy 25 emberből álló listát, nem hiszem, hogy őt választottam volna – mondja Washington. – Nem tudod. Egyszerűen nem tudod. Nem tudod, mi zajlik egy ember fejében.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek