Starity

Brad Pitt egy bútorcsaládot tervezett

2012. november 07. 17:05   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jövő héten bemutatják az amerikai filmsztár által tervezett méregdrága bútorcsaládot.

hirdetés
Brad Pitt egy bútorcsaládot tervezett

Amikor éppen nem a menyasszonyával, Angelina Jolie-val neveli hat gyermekét, olyan nagy sikerű filmekben játszik, mint a Moneyball, bizarr parfümreklámokban szerepel, vagy segít újjáépíteni New Orleanst az alapítványa, a Make It Right segítségével, akkor kiderül, hogy Brad Pitt nem pihen, hanem keményen dolgozik és bútort tervez. Ez a pasi sohasem alszik?!

Pitt Frank Pollaróval, a New Jersey-i art deco stílusú tervezővel dolgozott együtt – egy tucat különböző bútordarabot készítettek: asztalokat, székeket és még egy ágyat is, amiből csak kilenc darab készült. A bútorok bemutatójára november 13-án kerül sor New Yorkban.

A 48 éves színész hobbija azonban nem új keletű. Már az 1990-as években eljátszadozott a gondolattal, hogy bútorokat és épületeket tervez majd, amikor főiskolásként megismerkedett Frank Lloyd Wright munkásságával. „Örökre megváltoztatta az életemet” – állítja Pitt. Ez abban is megmutatkozik, hogy Brad a Make It Right nevű alapítványa és neves tervezők segítégével otthonokat épít a 2005-ös Katrina-hurrikán áldozatainak New Orleansban. Emellett modernista és kortárs művészeti bútorokat gyűjt – így került kapcsolatba Pollaróval. A veterán bútorkészítő Pitt otthonába szállított egy darabot, amikor meglátta a színész rajztömbjét, amelybe a bútorterveit vázolta. Amikor azt javasolta, hogy dolgozzanak együtt, hogy némelyik ötletet életre keltsék, Pitt örömmel beleegyezett.

A Brad Pitt-kollekció nem lesz olcsó mulatság – egy szék például 45. 000 dollárba fog kerülni, igaz, a színész dedikálni fog majd minden darabot.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek