Starity

Újabb plágiummal gyanúsítják Carly Rae Jepsent

2012. november 08. 12:12   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Carly Rae Jepsent ezúttal egy ukrán énekesnő perelte be, aki szerint a kanadai énekesnő tőle lopta el Call Me Maybe című dalát.

hirdetés
Újabb plágiummal gyanúsítják Carly Rae Jepsent
Fotó: Getty Images

A hírnév egyik biztos jele, ha plágiummal perelnek, ez alapján pedig Carly Rae Jepsen befutott előadónak számít, hiszen jelenleg két dala miatt is szerzői jogok megsértésével vádolják. Owl City-vel közös dalának, a Good Time-nak részleteit egy alabamai énekesnő vallja saját szerzeményének, most pedig egy Aza néven futó ukrán énekesnő perelte be a kanadai sztárt azzal, hogy lenyúlta Hunky Santa című számát – számol be a TMZ.

„Sokkolt és meglepett, hogy ezek az emberek az én szövegemből akartak mintát venni a dalukban. Nem kérték az engedélyemet, csak elvették. Ezért adtam be a keresetet. Amikor először hallottam a rádióban, éppen vezettem, és majdnem karamboloztam. Nem akartam elhinni, amit hallottam”- panaszkodott Aza.

Carly képviselője igyekezett megnyugtatni a kedélyeket: „Ez teljesen hamis és az ügyvédek majd elintézik. Mindenki tudja, hogy Carly dalszerző. Nem tölt sok időt ukrán rádiók hallgatásával.”

A Call Me Maybe sikerét elnézve nem meglepő, hogy az ukrán énekesnő bírósághoz fordult, hiszen bár nem meghatározott károkért perel, igen csinos kis summát kaphat, ha a bíróság az ő javára dönt, vagy peren kívül megegyeznek az ügyvédek.

Az sem elhanyagolható tényező, hogy a per nyilvánosságra hozataláig Aza nem számított nemzetközi szinten jegyzett előadónak, így viszont néhány óra alatt az egész világ megismerte a nevét.

Kérdés, hogy a bíróság mennyire fogja hasonlónak találni a Hunky Santa és a Call Me Maybe szövegét, az viszont biztos, hogy az előadásmódjuk különbözőbb nem is lehetne.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek