Starity

Michael Schumacher hivatalosan is sportlegenda

2012. november 12. 21:09   |   Szerző: rek4

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hétszeres világbajnokot visszavonulása alkalmából díjazta a német sajtó. Önmagához híven ismét szerényen nyilatkozott kétségkívül lenyűgöző teljesítményéről a 43 éves F1-pilóta.

hirdetés
Michael Schumacher hivatalosan is sportlegenda
Fotó: Bild.de

Az idei évben 31. alkalommal, Frankfurtban megrendezett Német Sportsajtó Bálján Michael Schumacher állt a figyelem középpontjában, hiszen a pályafutása során kétségtelenül lenyűgöző teljesítményt nyújtó Formula–1-es pilóta megkapta a Sportlegenda-kitüntetést. A német sajtó visszavonulása előtt kívánta honorálni Schumacher teljesítményét, hiszen az idény végeztével véglegesen visszavonul.

Schumacher feleségével, Corinnával az oldalán érkezett a helyszínre, ahol csupán késő este vehette át az életművét díjazó kitüntetést. A díjat Volker Bouffiertől, Hesse tartomány miniszterelnöke és Katarina Witt műkorcsolyázónő adta át a meghatódott pilótának.

A színpadon Schumi nem tagadta meghatódottságát és köszönetet mondott feleségének is: „Mi sportolók nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az álmainknak élhetünk. Nem csupán önmagunknak élünk, hanem mindazoknak az embereknek, akiket lelkesíthetünk. Ez az egyik legszebb élmény, amit az ember átélhet. Különös köszönet illeti a feleségemet, aki mindvégig hagyta, hogy az álmaimnak élhessek, és aki mindvégig támogatott. Hála és köszönet, kedvesem!”


Fotó: Bild.de

Az értékes díjjal jutalmazott sportember boldogan gondol vissza az elmúlt évek eseményeire. „A céljainkat, amiket magunk elé tűztünk, nem értük el. Ezek akkoriban, a bajnokcsapattal, a Mercedesszel és jómagammal nem is lehettek mások, mint a felépíteni egy csapatot, ami aztán ismét a bajnokságért harcolhat„ – majd így folytatta: ”A helyzet elég egyértelmű, és ezért nekem is vállalnom kell a felelősséget, hiszen én is csak egy csapattag vagyok, és emiatt bizonyos mértékben magam is felelős vagyok azért, hogy nem értük el a céljainkat. De ettől még úgy vélem, nyugodt szívvel tekinthetek vissza a teljes karrieremre, amely során úgy hiszem, nem csináltam olyan sok mindent rosszul…” – idézi a hétszeres világbajnok szavait a Motorsport.hu hírportál.

Hogy mivel tölti majd az idejét visszavonulását követően az immáron hivatalosan is legendás sportoló, egyelőre még ő sem tudja, azt azonban elárulta, szeretné ideje nagy részét a családjával tölteni, és mindenképp örül a szabadon felhasználható szabadidőnek, amit többé nem köteles egyeztetni hivatásából eredő feladataival.

A legendás sportolóknak járó kitüntetést a korábbi években egyébként olyan hírességek kapták, mint Franz Beckenbauer, „A Császár” becenévvel illetett német labdarúgó, edző és csapatvezető, Boris Becker korábban világelső teniszező, vagy éppen Oliver Kahn, Michael Schumacherrel egyidős, BL-győztes kapuslegenda.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek