Starity

David Suchet Szent Pál nyomában

2012. december 10. 21:09   |   Szerző: H.P.K.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A népszerű színész, akit sokan a szürke agysejtjeiről híres Poirot megformálójaként ismernek, ezúttal egy Szent Pál életét bemutató dokumentumfilmben lesz látható.

hirdetés
David Suchet Szent Pál nyomában

December 23-án, brit idő szerint 9 órától egy egyórás ismeretterjesztő filmet sugároz a BBC One, mely Szent Pált próbálja közelebb hozni a nézőkhöz David Scuhet által.

A 66 éves színész mindig örömmel veti bele magát újabb kihívásokba és feladatokba, így nem is volt számára kérdés, hogy örömmel készíti el ezt az új dokumentumfilmet.

Kétezer évvel ezelőtt Szent Pál volt az, aki átalakította a fiatal Jézus mozgalmát egy új globális vallássá, s amely teológiai nézet pillanatnyilag is domináns erőként van jelen a nyugati civilizációban. David Suchet személyesen vette a nyakába a világot, és elindult egy varázslatos utazásra, hogy jobban megismerhessük ezt a rejtélyes embert.

Utazása Izraeltől egészen Törökországig ível, melynek során nyomon követhetjük Pál korai életét és a karrierjét, először mint aktív üldöző, majd ezt követően az ő mély átalakulására is fény derül. Hogyan is lett később ez az ember a mozgalom leglelkesebb támogatója? Ahogy Pál elkezdi misszionáriusi munkáját, vitatni kezdi a világot, a klasszikus isteneket és Cézár hatalmát a kulcsfontosságú római városok felett, mint Antiókhiába és Ephesus. Később aztán többen neki ütköznek a korai keresztény vezetés székhelyén, Jeruzsálemben.

David Suchet feltárja a legújabb régészeti és történeti kutatásokat, melyek Pál történetéhez kapcsolódnak, hogy segítsen jobban megérteni ezt a karizmatikus embert és küldetését.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek