Starity

Az öt legrosszabb karácsonyi dal

2012. december 21. 13:01   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Meggyilkolt nagymama, részeg apuka és karácsonyi szamár – bemutatjuk azokat a dalokat, amiket semmiképp sem szabad kiválasztani a karácsonyi lejátszási listába.

hirdetés
Az öt legrosszabb karácsonyi dal

Egyes sztárok egyfajta hobbiként értelmezik a karácsony fogalmát – eljegyzések köttetnek, ünnepi albumok, klipek készülnek, ám sokan talán kicsit túlgondolják az ünnepet. Mi összeállítottuk azon dalok listáját, amelyeknek semmiképp sem lenne szabad a karácsonyi jelzőt viselniük.

5. Dominick The Christmas Donkey – Lou Monte

Az olaszországi gyerekek sajnos nem ismerhetik meg a Télapó rénszarvasait, Lou Monte dalában ugyanis őket egy cuki, Dominick nevű szamár cseréli le. A hatvanas években kiadott dal értelmetlen, ostoba dalszöveggel bír, de a legrosszabb, hogy tavaly majdnem number one-ként végzett, mivel az X Factor egyik adásában újra feldolgozták, és a listák élére küldték.

Ő a legcukibb kicsi szamár,
aki Télapóval ül a szánján.
Gyerekzsivaj, hangos a taps
Dominick máris táncra kap.

4. Grandma Got Run Over By A Reindeer – Elmo and Patsy

Semmi sem testesíti meg jobban a családot és az összetartást, mint egy szerettünk meggyilkolása, ráadásul egy rénszarvas által. Nos, ezt a történetet meséli el egy házaspár, Elmo és Patsy, akiknek 1979-es dala még napjainkban is kísérti az ünnepet.

Nagyin áthajtott egy rénszarvas,
mikor tegnap este tőlünk indult haza.
Patanyomok fedték arcát,
mikor rátaláltunk reggel az utcán.

3. Boys and Girls (Xmas Time Love) – The Cheeky Girls

A duó egy romániai ikerpárból áll, akik úgy szereztek hírnevet maguknak, hogy szerepeltek a Popstars: The Rivals nevű valóságshow-ban. Nemcsak egy, de máris kettő karácsonyi dallal borzolták a kedélyeket, listánkra az utóbbi került fel, amely egy unalmas, téli románcról szól. A dalhoz készült videoklipről inkább ne is beszéljünk.

2. Please, Daddy (Don’t Get Drunk This Christmas) – John Denver

Mind tudjuk, mennyire szerethető az alkohol és a countryzene, de John Denver úgy döntött, keveri a kettőt, így született meg ez a szörnyűség. A dal egy fiúról szól, aki könyörög az apjának, most az egyszer ne rúgjon be karácsonykor, mert nem szeretné édesanyját könnyek közt látni. Szerencsére csak alig több mint két perc, tovább talán elviselni sem lehetne.

Tavaly, mikor hétéves voltam,
és amint látod, most töltöm a nyolcat,
hazaértél negyed tizenkettőre,
majd részegen ráestél a fenyőre.

1. Christmas Shoes – Newsong

A legtöbb karácsonyi dal értelemszerűen a karácsonyról szól, a Newsong szörnyű 2000-ben kiadott dala, a Christmas Shoes azonban egy anyuka eljövendő halálára fókuszál. A dalszöveg alapján egy kisgyermek haldokló anyját szeretné meglepni karácsonyi cipellőkkel, amelyben az Úr színe elé tárulhat.

Megvenném Anyának a cipőket, ha kérhetem,
karácsony van, s ez pont az ő mérete.
Sietne, uram, kérem? Nincs sok ideje hátra,
egy ideje élet-halál közt lebeg az ágyban.

Nem is tudjuk, melyik dal a legünnepibb, szeretnénk, ha ezt inkább ti döntenétek el.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek