Starity

Izgalmas volt a Magyar Nagydíj

2010. augusztus 02. 10:10   |   Szerző: dorcsykaa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A jubileumi, 25. Magyar Nagydíj roppant érdekes és izgalmas volt, balesetek, előzések hada volt a szemünk előtt.

hirdetés
Izgalmas volt a Magyar Nagydíj

Már a rajt is nagyon izgalmas volt, hiszen a 3. helyről rajtoló Fernando Alonso lerajtolta az előtte levő Mark Webbert, és a pole-ból induló Vettelt is támadni próbálta, de a külső íven nem volt esélye az előzésre.

A 16. körben leszakadt az egyik autóról egy szárnydarab, beküldték a biztonsági autót. A komplett élmezőny berohant a boxba, ahol káosz tört ki: Rosberg autójára rosszul rögzítették a jobb hátsó kereket, ami leszakadt és eltalált egy Williams-es szerelőt, akit a pályakórházba kellett szállítani. Szintén a boxban csúnyán összekoccant a hamar elengedett Kubica, és a saját boxához tartó Sutil. Kubicát ezért 10 mp-s stop&go-ra büntették. A 18. körben bejött a safety car, "újrarajtolt" a mezőny: Webber nagyon jól ment el, de Vettel elbambult, és 10 auónyi távolságra ment Webber után, amiért boxutca áthajtással büntették, de Vettel nem értette, hogy miért kapta a büntetést...

A 25. körben Lewis Hamilton műszaki hiba miatt kénytelen volt kiállni, így az egyéni pontversenyben már csak a 2. Újabb érdekesség volt, hogy a 10., enyben utolsó pontszerző helyért mekkora harc folyt: az egykori Ferraris csapattársak, Schumacher és Barrichello harcoltak, Barrichello jóval gyorsabb volt, de Schumi nem adta könnyel azt az 1 pontot, centik híján felkente barátját a betonfalra...

Schumachert vizsgálják a sportbírók, valószínűleg pénzbüntetést fog kapni. A svájci sauber csapat ezen a hétvégén ünnepelte a 300. F1-es futamát. Most egy hónap szünet következik, legközelebb augusztus utolsó hétvégéjén lesz futam Belgiumban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek