Starity

Stohl András újra rács mögé kerülhet

2012. december 28. 09:09   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Stohl András a Magyar börtönpokol című könyvében leírtak miatt állhat újra bíróság elé. Két évet is kaphat, ha kiderül, hogy valótlanságokat állított.

hirdetés
Stohl András újra rács mögé kerülhet

Stohl András és Szalai Vivien közös interjúiból született meg a Magyar börtönpokol című könyv, amely elvileg a népszerű színész-műsorvezető börtönélményeiről szól, ám könnyen meglehet, hogy a bestsellert két év letöltendő börtönbüntetéssel fogják honorálni- írja a Blikk.

Korábban írtunk arról, hogy Stohl cellatársai is nekiláttak egy könyv megírásának, amelyben lelepleznék a színészt, akinek 150 napja állítólag közel sem volt olyan pokoli, mint amilyennek leírta azt.

A legújabb értesülések szerint most a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága feljelentést tett a könyv szerzői ellen rágalmazás és jó hírnév megsértése miatt. Bár Stohl András és Szalai Vivien is azt nyilatkozták, hogy állnak a per elé, vannak a kötetnek olyan passzusai, amit az újság szerint bíróság előtt nehezen tudnának bizonyítani.

„Stohl Andrásnak minden könyvében szereplő, kifogásolt tényállítását bizonyítania kell a bíróság előtt, különben elvileg visszakerülhet a börtönbe, mert a büntető törvénykönyv kétéves szabadságvesztés kiszabását teszi lehetővé súlyos rágalmazásért. Igaz, az ítélkezési gyakorlatunkban eddig általában csak pénzbüntetést szabtak ki – nyilatkozta a lapnak Magyar Gábor ügyvéd, bár arra nem tért ki, hogy a félteteles szabadulás esetében hogyan módosulhat ez a büntetés.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek